Meny

Studieturer

Fellesturene på Danvik går til Los Angeles/Hollywood og India, og vi har linjeturer til Paris og Berlin.

På disse turene møter du en internasjonal medieverden få andre får oppleve, og turen til India er knyttet opp mot skolens solidaritetsprosjekt og samarbeidspartner, der utveksling av bransjeerfaring er en del av opplegget.

USA
I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell, fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange store navn fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik, og forteller om hvordan de har kommet inn i bransjen, og holder foredrag som inspirerer og engasjerer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman-filmene, Michael Jacksons lyddesigner, fotograf Erik Asla, låtskriveren til Justin Bieber med flere. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros., Universal Studios og Venice Beach. PÅ denne fellesturen kommer du bak kulissene i Hollywood, og treffer mennesker som har skapt seg et fascinerende liv i den utfordrende bransjen!

Linjene Film og Foto & Youtube/Forfatter har linjeturer henholdsvis til Berlin og Paris. Studieturer du aldri glemmer! Les mer under bildene.

BERLIN
I februar drar filmelevene til Berlin for å besøke Berlinalen, en av verdens fremste filmfestivaler.
Du får oppleve en uke med tettpakket program, hvor du deltar på workshops, møter norske og internasjonale filmskapere og ikke minst ser masse film du ellers ikke vil få se.

PARIS
I november reiser fotolinjen fem dager til Paris for å delta på Paris Photo, en stor fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles. I tillegg besøker vi Triumfbuen, Eiffeltårnet, Montemarte og Pompidousenteret. Paris er en fotogen by, du tar mer bilder her enn du gjør gjennom hele året. Når vi kommer hjem lager vi en bok og/eller magasin hvor vi viser frem de beste bildene fra Paris.

 

INDIA
Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til et skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal kunne få utdanning innen vårt fagfelt, og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning blant annet innen media. Gjennom innsamling av støttemidler, bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheten til skolegang. På nyåret får Danvikelever anledning til å være med på en solidaritetstur, for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet, og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull, internasjonal innsikt og erfaring.