Skolerute året 2024/2025

  • Skoleåret starter 18. august 2024
  • Frilørdag 7. september
  • Høstferie fra 26. september kl. 14.00 – Skolen starter 7. oktober kl. 09.00
  • Frilørdag 2. november
  • Frilørdag 16. november
  • Juleferie fra 13. desember kl. 12.00 – Skolen starter 6. januar kl. 09.00
  • Frilørdag 8. februar
  • Vinterferie fra 21. februar kl. 15.00 – Skolen starter 3. mars kl. 09.00
  • Påskeferie fra 11. april kl. 14.00 - Skolen starter 23.4. kl. 09.00
  • Fri 1. mai
  • Skoleavslutning: 10. mai

Vi tar forbehold om at vi kan gjøre endringer.

Lurer du på priser? Oppdaterte priser finner du her.

Hvordan ser en vanlig uke ut på Danvik?

På en vanlig skoleuke har du undervisning fra 09.00 – 15.00 mandag til fredag. Onsdager er viet fellesfag og valgfag, mens resten av uka er linjedager hvor du er sammen med klassen din.

I tillegg til den vanlige skoleuka du kjenner fra ungdomsskolen og VGS, har du undervisning de fleste lørdager fra kl. 10.00-14.00.

Noen ganger er det foredrag for hele skolen, andre ganger en aktivitet med klassen. Lørdagsundervisningen kan dreie seg om alt fra mediefag og samfunnsaktuelle hendelser, til kurs i CV-skriving og jobbsøking.

Om kveldene kan du velge om du vil trekke deg litt tilbake og slappe av, eller være en del av det sosiale livet. Det arrangeres diverse lavterskel fritidsaktiviteter så og si hver dag.

Dette er kjernereglene på Danvik

På Danvik har vi få, men viktige kjerneregler. Den viktigste regelen er at vi alle har et ansvar for å skape et positivt skolemiljø. Siden vi har 18-års aldersgrense har vi ikke regler for innetider og leggetider, men det er regler for ro og orden på internatet. Danvik er også en rusfri skole. Som elev har du medansvar for å holde internatet i orden, blant annet har alle elever kjøkkentjeneste på rundgang.

Våre verdier er: fellesskap, mestring, respekt, begeistring.

Internatet — der du bor

For mange er internatlivet en ny erfaring. Mange tidligere elever trekker frem det å bo på internat som en veldig fin opplevelse.

De fleste rommene våre har eget toalett og bad, og hver del av internatet har sin egen felles stue og kjøkken. Vi har 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. Ønsker du enkeltrom må du krysse av for dette når du søker skoleplass. De som bor på enkeltrom betaler et tillegg i prisen.

Måltider

Fire ganger om dagen kan du gå til dekket bord i spisesalen.

Danvik har eget storkjøkken og matsal. Her får du frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Kjøkkengjengen vår vektlegger sunn, god og variert kost. Middagsmenyene endres hver uke. Øvrige måltider serveres vanligvis som buffet med et utvalg av brød, pålegg og frukt/grønnsaker. I peisestua finner du et kaffehjørne hvor du kan hente deg kaffe gjennom skoledagen. Skulle du ønske å lage deg mat utenom fellesmåltidene, benytter du elevkjøkkenet i internatet.

Vi tilbyr selvfølgelig allergivennlig meny og vegetarmeny.

For ordens skyld serverer ikke rektor Hege Norøm pølser hver dag slik bildet ovenfor skulle tilsi. Kun ved spesielle anledninger.

Eksempel på en ukemeny:

Mandag: fiskegrateng

Tirsdag: pannekaker og ertesuppe

Onsdag: pasta med ost og skinke

Torsdag: kyllinggryte

Fredag: taco

Lørdag: kylling tandoori

Søndag: medisterkaker

Sosiale aktiviteter

Fritiden på Danvik Folkehøgskole er en viktig del av skoleåret.

På fritiden er det mye som skjer! For eksempel filmkveld i skolens egne kinosal, Harry Potter temauke, intervalltrening, Mario Kart-turnering, vaffelsteking, skogstur, bading (vi har både eget svømmebasseng og gangavstand til badestrand), pysjamasparty, bibelsamlinger, quiz, og feiring av begivenheter som Halloween, Valentines Day og «Alles bursdag».

Du kan dyrke egne hobbyer, dra på trening, se serier eller lese bøker, men vi oppfordrer deg også til å delta på mye av det sosiale. Det er kanskje her dine beste Danvik-minner blir til.

Noen større arrangementer er obligatoriske, de fleste kveldsaktivitetene er frivillige. Av og til får vi også anledning til å delta på arrangementer utenfor skolen. Eksempler kan være julekonserter, teaterbesøk og bedriftsbesøk på mediehus - blant annet har vi vært publikum på flere TV-sendinger.

Den grønne storbyen Drammen

Drammen er en livlig og fin by som vi tror du kommer til å bli glad i. Kommunen har 100.000 innbyggere og ligger en drøy halvtime sørvest for Oslo. Byen er delt i to av Drammenselva, og hovedbydelene på hver side av elva heter Bragernes og Strømsø. Drammen er en urban by med gode kultur- og handelstilbud, men samtidig kan du både bade og gå skogstur fra sentrum!

Drammen

Danvik Folkehøgskole ligger sentralt på Strømsø. Det tar cirka 10 minutter å gå til Strømsø Torg og jernbanestasjonen, og 15 minutter å gå til sentrum på Bragernes Torg.


Anbefalinger fra lokalkjente

"Drammen er et supert sted å gå på folkehøgskole! Du føler at du er sentral nok til byen og storbylivet, samtidig som vi er et steinkast unna turmulighetene og friluft. Det er mange gøye aktiviteter å finne her også, og om vinteren så er det en skøytebane rett nedafor skolen og et kjempekoselig julemarked på torget. Jeg elsker hele atmosfæren til dette stedet!"

-Anne Lauvstad Røland, stipp 2020-21

"I Drammen så ligger det populære Drammens teater, dit kommer det mange store oppsetninger hvert år og det er virkelig verdt det å dra dit for å se en oppsetning eller to. Drammen er en veldig fin by å gå i for å få inntrykk. Det har hjulpet meg mye når jeg trenger inspirasjon til de forskjellige prosjektene skolen har."

-Håkon Andre Fevang, stipp 2020-21

"Det jeg liker best ved Drammen er å kunne gå tur på de fine gangveiene langs elva på begge sider, stoppe innom Dario og spise ekte italiensk gelato. Samtidig skal man ikke langt ut av byen for å finne fantastiske turområder med skogstjern, topper og ikke minst superbra skiløyper. Noe man bør få med seg dette året er Drammens teater, som etter min mening er ett av landets fineste teatre, en konsert på Union Scene og om vinteren bør man ta bussen opp til Konnerud og ake ned Gamlebakken. Om sommeren er det verdt å besøke Ælvebadstua ovenfor Union og etterpå hoppe rett ut i Drammenselva."

-Tonje Grønning Lund, lærer

Kjente fjes fra Danvik Folkehøgskole

Danvik har blitt kalt for både "talentfabrikken" og "et lite stykke medie-Norge". Mange har fått realisert drømmene sine på Danvik og senere gjort karriere innen kreative og medierelaterte fag.

Ida Fladen

Ida Fladen

Programleder

Danvik har vel egentlig hatt alt å si for karrieren min. Påbyggingsåret gjorde at jeg fikk praksisplass i radio NRJ, som ble starten på min karriere som programleder. Det er en unik mulighet til å få en fot innenfor bransjen, som kan være helt avgjørende for videre jobb og karriere. Jeg er veldig takknemlig for min tid på Danvik, og mulighetene det ga meg.

Kash King

Kash King

Skuespiller, vokalist, programleder

Danvikåret er det året som har betydd mest for min karriere, jeg kunne ingenting da jeg startet og kun 1 år etter får jeg jobb som programleder på tv, og hovedrolle på Det Norske Teateret.

Niklas Baarli

Niklas Baarli

Programleder

Danvik var det perfekte springbrett inn til min drømmekarriere. Jeg fikk lov til å dyrke og jobbe med radio ved siden av at jeg fullførte noen studier. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.

Jon Øigarden

Jon Øigarden

Skuespiller

Året på ­Danvik var skikkelig ­spennende, og skolens teater­oppsetning ­inspirerte meg så ­abso­lutt til videre jobbing på scenen.

Jonas Rønning

Jonas Rønning

Stand-up komiker

Danvik var det perfekte springbrett inn til min drømmekarriere. Jeg fikk lov til å dyrke og jobbe med radio ved siden av at jeg fullførte noen studier. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.

Lisa Marie Gamlem

Lisa Marie Gamlem

Filmregissør

Jeg hadde et minnerikt år på Danvik og husker at jeg egentlig følte at jeg lærte mer der enn jeg gjorde første året på journalist-høgskolen.

Om noen år er kanskje DU på denne siden?

Søk nå!