I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Johan Mangseth, Leder for bildegruppa i NRK Produksjon (2010-2011 – Radio)


Hva jobber du med nå?

Nå jobber jeg som leder for bildegruppa i NRK Produksjon. Så jeg har ansvaret for mange av de som sitter i regikontrollen til TV. Vi lager alt fra Dagsrevyen til Skiskyting og P3 Gull.

Etter Danvik, hvor gikk veien videre?

Jeg gikk mediepraksis først. I NRJ/P4 som produsent og medprogramleder. Og så ville tilfeldighetene at jeg begynte å jobbe med TV-grafikk i TV2. Det startet hos «Torsdag kveld fra Nydalen» og deretter jobbet jeg med grafikk på store sportsbegivenheter som OL og Tour de France. Jeg har også vært innom Skal vi danse og andre store programmer.

Etter det begynte jeg i Feelgod TV og jobbet mye der før jeg hoppet videre til NRK. Har vært i NRK i snart fem år.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

Det har gjort om hele retningen på det jeg skulle. Jeg hadde planlagt å bli kiropraktor, men skulle først ha et år hvor jeg kunne utfordre meg selv og gjøre gøyale ting. Men året på Danvik gjorde at jeg helt endret min egen karriere. Det hjalp meg ut i bransjen og gav meg et nettverk jeg har utnyttet meg av helt til nå.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Jeg tror veldig på å ikke undervurdere seg selv. Vær positiv, vær på tilbudssiden, så kommer ting til å gå bra. Da dukker det mange morsomme ting opp i din retning.

– Det er også en god idé å faktisk innrømme det du ikke kan i stedet for å late som du kan noe og håpe at det går bra. Det er mange som gjerne lærer deg opp og det er bedre at folk kan stole på deg.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

Det jeg kanskje husker best er da vi reiste til Aserbajdsjan. Jeg følte at jeg vokste og lærte masse av det. Det var en spennende reise!