Mange roller

På Radio Live & podcast får du teoretisk og praktisk opplæring i programproduksjon og kommersiell radiodrift. Klassen skal drifte sin egen radiokanal, Kanal1 Drammen, som sender 20 timer i uken. Her får du prøve deg som programleder, produsent, tekniker, musikkansvarlig og reporter. Ved siden av daglige radiosendinger, lærer du også å lage podcast, radiodokumentar og hørespill.

Teknikk og verktøy

Du blir godt kjent med viktige teknikker og relevante verktøy gjennom et år på radiolinja. Her trenes det på praktiske oppgaver hele tiden, slik at du skal bli trygg. Du trenger ikke å ha forkunnskaper for å begynne!

Virkemidler

Radio handler om historiefortelling, formidlingsevne, timing, dramaturgiforståelse og personlighet. Du vil lære å skape gode lytteropplevelser med enkle virkemidler.

Studio

Radiostudioet på Danvik Folkehøgskole er hjertet av undervisningslokalene. I studioets sofaer tilbringer vi mye tid sammen. Det er trangt, men hyggelig!

Idéutvikling og kreative prosesser

Store deler av året starter dagen med redaksjonsmøter. Her får alle bidra med innspill til dagens sending. Elevene må også ut av studioet for å gjøre intervjuer, lage reportasjer, 5 på gata og lignende. I løpet av året skal du også produsere din egen radiodokumentar og podcast.

Sjangerforståelse

I både teori og praksis fokuserer vi på forståelse av radioformatering. Elevene er selv med på å styre imaget til Kanal 1, ikke minst ved å bestemme innhold og hva slags musikk vi skal spille.

Velkommen til linjen for Radio Live & Podcast!

DANVIK HAR EGEN KONSESJON OG SENDER RADIO 20 TIMER I UKA.

Drømmer du om å være programleder, reporter, jobbe bak spakene eller kanskje ha ditt eget radioshow? Mange radiojournalister og kjente programledere i Norge startet sin karriere på Danvik folkehøgskole. Vi har en egen radiokanal med potensielt 100 000 lyttere. Her får du en unik sjanse til å være med på å avvikle direktesendinger, produsere innslag, lage promoer til SoMe og å være programleder i beste sendetid.

Radiolinjens undervisning består i teoretisk og praktisk opplæring i moderne radiojournalistikk, programproduksjon og radiodrift. Ved siden av kommersiell radiokunnskap, er deler av undervisningen også konsentrert om podcast, radiodokumentar og hørespill. For de som ønsker det, blir det også tilrettelagt for produksjon av jingler, vignetter og promoer.

Du får prøve deg som produsent, programleder, tekniker, redigerer, musikkansvarlig og reporter. Klassen besøker i løpet av året flere store radiostasjoner og du får faglig påfyll gjennom dyktige og engasjerte gjesteforelesere. Målet med undervisningen er å skape journalistisk og teknisk dyktige medieaktører med kunnskap og forståelse for radio som kommunikasjonsplattform.

Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. Det er også noen elevplasser til hjemmeboere. Se priser her.

Hvem er læreren min?

Linjelærer Gro Sivertsen Meinseth har studert journalistikk og kommunikasjon på Mediehøgskolen Gimlekollen. Hun har jobbet som castingansvarlig og regissør i Monster Entertainment med TV-produksjoner som Idol, Norske Talenter, Skal Vi Danse, Senkveld og The Stream for TV2. Hun har også jobbet som programleder og produsent i Radio Norge, og har vunnet flere radiopriser i Radio Prix for sine barne- og ungdomsprogrammer. Ved siden av arbeidet på Danvik har hun også laget podcast i samarbeid med Dyreparken i Kristiansand.