Spennende jobb innen foto og SoMe i Drammen!

Danvik Folkehøgskole er med sine over 200 elever Norges største folkehøgskole. Våre linjer har stor søknad, fotolinjen har allerede venteliste. Skolen ligger sentralt i elvebyen Drammen og har spesialisert seg på mediefag som film, TV, radio, foto, spilldesign, manusarbeid og skuespill. Skolen er også kjent i mediebransjen for sin mediepraksisordning; dette skoleåret er over 50 elever utplassert i 43 bedrifter/redaksjoner. Mange av disse er rekruttert fra fotolinjene våre.

Vår fotolærer skal ut i permisjon og vi søker hennes stedfortreder.

Fotolæreren på Danvik har ansvar for to linjer; Foto & SoMe og YouTube & Entreprenørskap.

Vi ser etter deg som gjerne har erfaring fra mediebransjen og kan opplæring i grunnleggende fototeknikk og filming med DSLR. Linjene jobber mye med flere sosiale medier og det er derfor viktig at du har god kunnskap om visuell historiefortelling og innholdsproduksjon. En viktig forutsetning er at du er en aktiv bruker av Instagram, Facebook og YouTube. Du må ha et aktivt forhold til god og kunnskapsbasert medieetikk, og være en god veileder for ungdom.

Vi leter etter deg som behersker og er interessert i ulike visuelle fagfelt og formater, og som har kompetanse på disse feltene:

• Opplæring i hvordan man bruker speilreflekskamera, både for bilde og film.
  • Verktøy som Photoshop, Lightroom og Premiere Pro.
  • Grunnleggende kunnskap om dramaturgi, fortellermåter og bruk av virkemidler.
  • Har god kjennskap til YouTube, hvordan man lager innhold og bygger opp en kanal.
  • Erfaring innen studiofotografering (mote, reklame og portrett).
  • Gatefoto, dokumentarfoto, fotohistorie og fotokunst.

Elevene produserer minst en foto-utstilling i løpet av året, så kjennskap til printing og fargestyring er derfor en fordel. Det lages også foto-magasin og nettside. Hvert år arrangeres det en klassetur hvor man besøker Paris Photo, planlegging og reiseledelse hører derfor med til stillingen.

Til stillingen hører også et sosialpedagogisk ansvar. Dette innebærer mellom annet deltakelse på ulike arrangementer, tilsynsvakt enkelte kvelder og helger.

Danvik Folkehøgskole eies av «Stiftelsen Danvik» tilknyttet KFUK-KFUM og Normisjonen slik at den som blir ansatt må være lojal mot verdigrunnlaget vårt.

Stillingen er et 100% vikariat fom 01.08.2020 – 31.12.2020.
Som et alternativ kan vi også være interessert i å komme i kontakt med deg som kun ønsker en stilling knyttet til undervisningsdelen.

Lønn etter avtale

Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte studierektor Olav Øygard på telefon
993 83 900 eller olav.oygard@danvikfhs.no

Søknad sendes rektor@danvikfhs.no innen 20. mars 2020