Påbygningsår med praktisk bransjeerfaring

Danvik har et ettertraktet 2. årstilbud til de elevene som ønsker å jobbe praktisk i mediebransjen. Etter et år på Danvik har du gjerne lyst til å prøve deg ute i den virkelige medieverden. Et mediepraksisår på Danvik har hovedvekt på praktisk arbeid innen radio, produksjonsselskaper, filmselskaper, TV eller andre multimediehus. Du får faglig og personlig relevant oppfølging på arbeidsplassen og en egen mentor (medielærer) fra Danvik folkehøgskole som vil besøke deg med jevne mellomrom.

Mediepraksisåret er med andre ord for elever som har gått et år på Danvik og som ønsker å utvikle seg videre innenfor sitt fagområde. Elever som går inn i denne ordningen er kvalifisert for støtte fra Statens Lånekasse. Sammensetningen av samarbeidsbedrifter vil variere fra år til år alt etter behov for praktikanter i bransjen. Under ser du en collage vi lagde av logoer/samarbeidspartnere inneværende skoleår. Som dere vil se har vi parkert NRK-logoen midt i collagen – de har hele elleve praksisplasser dette skoleåret!

1.  Mediepraktikanten Marte Ramos Omland (t.h.) hadde praksisplass hos Nordisk Film TV.
  2. (Bilde i midten) Malin Mariel Bood (t.v.) og Ida Marie Pettersen (t.h.) var med i produksjonen av «Farmen» for Strix Televisjon.
  3. Danvik-elev Mads Brustad med prakis plass hos Broom.
  4. (Bilder under.) Danvikelever på praksisplass hos Virus.
  5. På Nordkapplatået under innspillingen av «71° nord».