Meny

Ny dag i Berlin med filmklassen

Dag 2 i Berlin bød på mange møter med filmfaglig stoff for Filmklassen. Per Haddal, tidligere Aftenposten journalist, satt perspektiv på festivalen. Med sine 36 år på Berlinalen har han inngående kunnskap i den historiske så vel som den filmpolitiske agendaen filmfestivalen har hatt gjennom årene.

Sisse Graum Jørgensen er filmprodusent fra det danske filmselskapet Zentropa som blant annet er eid av Lars Von Trier. I år har hun sammen med Thomas Vinterberg (Festen), en film i konkurranse. En drivende engasjerende person som velvillig delte sin kunnskap med våre elever. Den unge lovende svenske filmregissøren Mikael Bundsen, var på besøk for å fortelle om arbeidet med sin kortfilm” Mamma vet best”, som er tatt ut i konkurranse på Berlinalen. Kun 26 år og inspirerende for våre unge filmtalenter på Danvik.

Dagens første seanse ble avsluttet med Dagny Backer Johnsen , som er tidligere Danviking og i år deltar på Berlinale Talents som skuespiller. Hun hadde med seg sin regissørvenn Ina Grevstad, som nå jobber med å lansere sin nyeste kortfilm.

Dagen ble avsluttet med mestermøte på Berlinale Talents hvor de to Europeiske skuespillerne Lars Eidinger og Alba Rohrwacher snakket om sitt arbeid som skuespiller i film. I dag fortsetter turen med tettpakket program…

Dagny Per Haddal