Meny

Valgfag

Vårt valgfag kommer i to varianter: Onsdag og Fordypning.

  • Valgfag Onsdag foregår to timer etter lunsj på Onsdager og du velger ett valgfag for hvert semester.
  • Valgfag Fordypning foregår to uker på høsten og våren og skal gi deg et lengre avbrekk fra linjefaget hvor du har mulighet til å lære noe annet.

Tilbudet i begge valgfagene varierer noe fra år til år, men de siste årene har vi hatt 15 fag fordelt på Onsdag og Fordypning:

 

Valgfag – Onsdag

TRENING I STUDIO: Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. Skolen har også sitt eget svømmebasseng som kan benyttes.

VOLLEYBALL: Vi spiller volleyball i skolens gymsal.

ÅRBOK:Vil du være med å lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser o.l.? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto som skaper varige minner fra skoleåret.

FILMCONTAINER: I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

MUSIKK OG BAND: På Musikk og band tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. I år har vi etablert to skoleband som opptrer på skolens ulike arrangement o.l.

HOBBYHJØRNE: Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

YOGA: Under valgfagtimene våre rigger vi om teatersalen vår til yoga-øvelser. Vanskelighetsgrad tilpasses alt etter individuelle ønsker.

Les gjerne mer om våre valgfag her på folkehogskole.no

 

Valgfag – Fordypning

To ukers avbrekk fra vanlig undervisning høst og vår.

DIGITAL MUSIKKPRODUKSJON: Med enkle hjelpemiddel som mobil, nettbrett eller bærbar datamaskin vil Calixte Tayoro lære oss å lage egne lydeffekter og låter samt rimelige verktøy som Ableton Live.

3D-PRINTING: Her ser vi på industridesign hvor du kan føre dine egne ideer ut i live som en fysisk gjenstand til bruk. Du kan lage alt fra deler til kameraer, modeller, figurer, tryllestaver, skiftenøkler man kan bruke i verdensrommet, rekvisitter eller smykker. Du vil lære å lage dine egne 3d modeller og bruke skolens 3d printere.

SOLIDARITET: Hvordan kan vi som enkeltindivid, skole og samfunn gå inn i det neste århundret uten å ødelegge for vår neste generasjon? Hva kan jeg gjøre og hva kan jeg bidra til å legge til rette for andre? På vårt fag om bærekraft jobber vi prosjektbasert, og med blikket rettet både på egne forbruksvaner og vårt solidaritetsprosjekt i India.

EVENT MANAGEMENT:Vår konsertsal, Danvik Arena, gir gode forutsetninger for å jobbe med konserter, film, lyd og lys – og har dermed et veldig godt grunnlag for event på proffnivå. Enten du vil jobbe foran eller bak scenen, skrive manus til arrangement eller få fram det beste av din genuine person som arrangementets leder, passer dette for deg.

GUD I MENNESKETS BILDE: Har du mye å dele, men ønsker først og fremst å gjøre det med visuelle uttrykk? Ønsker du mer bruk av håndverk og formbare materialer – for å skape noe selvstendig – og som kan uttrykke det du er opptatt av? «Gud i menneskets bilde» har vi kalt våt valgfag, som tillater oss å gå utenfor boksen og gjerne dyrke vår kreative galskap eller bare utrykke «noe mer».

PHOTOSHOP: Her lærer du å bruke Photoshop til å redigere bilder gjennom en rekke teknikker. Du vil arbeide med å utvikle egne bilder samt å sette sammen flere bilder til nye og spennende visuelle utrykk. Faget er for både nybegynnere og viderekomne og lissens for Adobe Creative Cloud er inkludert.

FILMFOTO: I filmfoto konsentrerer vi oss om å lage de gode scenene for kortfilm. Kurset er åpen for alle elevene, men TV-produksjon-, film- og fotoelevene har prioritet.