Meny

Spill og Entreprenørskap

På Spill og Entreprenørskap skal du starte din egen profesjonelle bedrift. Gjennom året vil du få laget et spill som for eksempel utgis på en digital butikk (Steam, Google Play el.) eller utarbeide andre måter å tjene penger på innen spillteknologi. Her vil du få erfarne veiledere fra industrien samt ha muligheten til å skape din fremtidige arbeidsplass. Dette er et tilbud for de som allerede har gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole og har lyst til å gå dypere ned i faget. Se her om du vil gå på vårt første år.

I løpet av skoleåret vektlegges selvstendig arbeid og studentene har stor frihet til å utforme sin faglige hverdag og sette seg høye mål for egenutvikling. I starten av skoleåret vektlegges det entreprenørielle ved en virksomhet der man gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter man har til å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen komme opp med et opplegg skreddersydd til bedriften og i samtaler med en ekstern veileder utarbeide en plan for hele året.

Eksempler på virksomhetsområder en studentbedrift kan ha:

* Utvikle spill fra start til slutt med utgivelse på slutten av året. Dette kan være et større prosjekt som utgis på Steam eller lignende nettbutikker.

* Bruke spillteknologi til å få oppdrag fra industrier som har bruk for simulering, markedsføring eller visualisering ved bruk av spillteknologi.

* Andre faglig relevante inntektsgivende oppdrag for lokalmarkedet eller på nett

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt Studentbedrift-opplegg der man lærer hvordan oppstarten av en bedrift foregår og alt det praktiske omkring dette; ideutvkling, organisering (rollefordeling), drift – og faktisk legge den ned på slutten av året. Om man ønsker å videreføre bedriften etter skoleåret er dette også en mulighet.

Tidligere år utga bedriften Minibyte spillet Minitime for PC på Steam.

Lærerne på linjen, Stein C. Llanos-Ytre og Trond Vidar Johansen har lang erfaring fra spillbransjen og undervisning i mediefag.

Trond har hovedansvar for spillbedrift og har jobbet som spilldesigner og producer i gjennom en årrekke. Han har jobbet på over 25 utgitte produkter og er selv gammel Danvik-elev!

Stein har jobbet som spilldesigner i Danmark, Tyskland og Norge. Han har en Mastergrad i Medieteknologi og Spill fra IT-Universitet i København, og har lang erfaring som foreleser rundt om i landet.

SØK HER!

(søk på Spilldesign og Grafikk og marker søknaden med Spillbedrift)


Studieturer

På studentbedriften vil du ha mulighet til å delta på de samme studieturene som de andre på skolen som de til USA og India. For alle spillelevene har vi også en egen tur til Konsoll, en spillutviklermesse i Bergen hvor mange nasjonale og internasjonale aktører deltar. Tidligere år har det vært foredragsholdere fra Telltale Games, Epic Games, DICE og Double Fine og det er gode muligheter for å skape kontakter i spillindustrien som kan hjelpe dere med å ferdigstille prosjektene deres. Dette vil derfor være en veldig viktig arena for å utvikle bedriften deres videre.