Meny

Fellesfag

ONSDAGER: I fellesfagene på onsdager får du undervisning i temaer som filmhistorie, medieetikk, budskapsanalyse, platebransjen, filmindustrien, den norske presse, markedsføring, internasjonal TV-kultur og mye mer innen mediefagene. Den aktuelle dagsorden i media blir også diskutert i disse timene.

Du vil også få undervisning i Norsk utdanningshistorie og ulike utdanningsretninger. Vi får besøk av Norges største utdanningsinstitusjoner i god tid før Samordna opptak. I fellesfagtimene har vi årlige besøk av viktige organisasjoner som Leger uten grenser, Amnesty og Acta. Under fellesfagene samles alle elevene i Danvik Arena. Salen fungerer også som skolens egen kino med topp bildekvalitet, kjempelerret og surround lydanlegg.

LØRDAGER: Alle folkehøgskoler har lørdagsundervisning. Vi bruker den dagen til spennende seminarer med viktige tema. Så langt i år har vi hatt: Humorseminar med stand-up-komiker Olav Haugland, Rock mot rus med artisten Hans Inge Fagervik, Flyktning-seminar med Inge Eidsvåg, Solidaritetsaksjon og Juleverksted. Resten av året er det linjene på skolen som arrangerer lørdagsseminarer for alle elevene. Når vi har linjeuker og workshop har vi egne opplegg i forlengelse av disse ukene, og ca hver fjerde lørdag går med til «frihelg».

MORGENSAMLINGER på Danvik Folkehøgskole starter rett etter frokost. Her samles alle elever, lærere og administrasjonen til felles inspirasjonssamling i ca 15 minutter på hverdager. Felles for innhold i morgensamlingen er meningsfylte og personlige budskap. Men det kan også være underholdende og lærerike kulturinnslag. Deling av egen livserfaring og tro vi kan ha nytte og glede av, før man skal ut i den store verden, er også et gjennomgangstema. Kommende elever lurer ofte på om morgensamlingen er andakter eller kristen forkynning. I praksis bruker vi frivillige møtesteder til dette, og morgensamlingen er et mye mer «allment» møtested vi har blitt veldig glad i.