Meny

Danviking bok-debuterer

– Du gjetter aldri slutten

Simen Meisdal sluttet på Forfatterstudiet på Danvik i 2011, og nå debuterer han med boka ”Eventyr suger”. – Det er en veldig spennende roman, sier Simen.

– ”Eventyr suger” er en bok skrevet for ungdom og unge voksne, men den kan selvfølgelig også nytes av andre. Den er nemlig veldig underholdende, forteller Simen.

En av bokas hovedpersoner heter Max, og han har en spesiell jobb.

– Max jobber for alle eventyrskurkene, og jobben hans er å kvitte seg med de gode heltene. Han er sannsynligvis fyren Voldemort burde ha ringt for å kvitte seg med Harry Potter, forklarer Simen.

Arbeidet til Max er likevel ikke veldig lett.

– Og det oppstår mange spennende situasjoner. Det er en underholdende fantasy-fortelling, og du kommer aldri til å gjette slutten, smiler Simen.

Så langt har boka solgt bra, og den havnet på Lyst forlags bestselgerliste allerede før den gikk i trykken.

 

– En flott tid

Simen er født og oppvokst i Trondheim, og tenker tilbake Danvik-året som en flott tid.

– Det var et fantastisk år med studieturer til Hollywood og Berlin. Jeg ble også kjent med noen av mine beste venner, som jeg fortsatt har mye kontakt med i dag. Jeg anbefaler alle et år på folkehøgskole, sier Simen.

 

Ble oppmuntret

Deretter ble det tre år med journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå jobber han i Røros-avisa Fjell-Ljom. Han har alltid vært glad i å skrive.

– Jeg skreiv min første bok på barneskolen, og den var sannsynligvis kjempedårlig. Men – jeg fikk oppmuntrende svar fra forlagene, så jeg fortsatte med skrivingen, sier Simen.

Han oppfordrer alle som drømmer om å bli forfattere til å ikke gi opp.

– Stå på. Det viktigste er å skrive litt her og der. Hvis man synes skriving er gøy, så er det viktig å finne tid til det. ”Eventyr suger” er den femte boka jeg sendte til forlagene. Det gikk ikke på de fire første, men på det femte forsøket fikk jeg et ja.

 

Tre grunner

Han legger til at det beste med å skrive er å skape noe eget som andre kan ha glede av.

– Jeg skriver hovedsakelig av tre grunner. Den første er at skriving er utrolig gøy. Den andre er jeg ønsker å underholde andre. Den tredje grunnen er at bøkene jeg skriver sannsynligvis fortsatt vil eksistere om hundre år. Et av mine største håp er at folk vil lese ”Eventyr suger” i fremtiden og kose seg skikkelig med den, beretter Simen.

Simen2

Over: Bokomslaget til Simen Meisdal første publiserte bok

Har filmrettighetene

Simen har selvfølgelig sikret seg filmrettighetene til boka.

– Så jeg krysser fingrene for at en nysgjerrig filmskaper ringer etter hvert, man vet jo aldri, sier Simen med et smil.

Han håper mange leser boka.

– ”Eventyr suger” passer også for folk som leser lite bøker. Det skjer noe hele tiden, og det er en tvist rundt hver eneste sving. Hvis boka selger godt, blir det kanskje også flere oppfølgere, og da kan jeg love at det kan skje mye spennende, avrunder Simen.