Elever i aktivitet på hobbyhjørnet

Valgfag: Hobbyhjørne

Danvikåret er ikke bare linjefag. Det er også mange valgfag på programmet, som gir deg mulighet til å dyrke en interesse eller lære noe helt nytt. Her er et lite glimt inn i et av de mange valgfagene; kunst og håndverk.

Det er ingen tvil om at det går mange kreative elever på Danvik folkehøyskole!  Men visste du at det produseres mye kreativt innen kunst- og håndverksfaget også?  Det kommer tydelig frem i et av valgfagene våre, Hobbyhjørne.

Gjennom skoleåret dukker det opp nye, flotte kunstverk i hobbysalen vår og elevene stortrives med å ha en egen sal hvor de kan koble av og gjøre noe helt annet enn det de gjør til vanlig.

Kristine Sæthre.

Kristine Sætre satte pris på et valgfag som lot henne koble av og gjøre noe praktisk.

– Det er digg å koble av, forme ting med hendene og få gjøre noe annet enn å sitte foran en skjerm, sier Kristin Sæthre fra TV-produksjonslinja.

– Ja, enig! Dette er jo på en måte en terapi, fortsetter Markus Markusen, som gikk Design og Håndverk på vgs. På Danvik gikk han Foto og Youtube-linjen, men er fornøyd med å få noen timer i uken til å holde gamle tegnekunster ved like.

Tore er snart ferdig med å strikke sin aller første vott. – Og de er til og med MED mønster, sier den blide sørlendingen og er enig i at det er viktig å distansere seg litt fra de prosjektene man jobber med til vanlig.

– Disse vottene skal faktisk bli en gave til en venn av meg på skolen, sier Tore lurt og titter hemmelighetsfull bort på klassevenninnen på Skuespill-linjen.

Tore

Tore strikker votter som skal bli en gave