TV-klassen går all in

Danvikkvelder er en stor happening på Danvik Folkehøgskole. I løpet av skoleåret har hver linje ansvaret for en underholdningskveld i Arena for resten av skolen.  TV-klassen er første klasse ut og sparer ikke på kruttet.

Her er vignetten som åpnet showet

Klargjøring og opprigg

Det er torsdag morgen og TV-produksjonklassens 24 elever er i full gang med rigging til deres danvikkveld.  Lyd, lys, kameraer og kabler kobles nå opp og skal være klart til prøver og gjennomganger av showet i morgen.

I to uker har TV-klassen planlagt eventet, som har fått tittelen ”Morgensamling for B-mennesker”.   Elevene har naturlig nok valgt å utforme showet som en TV-sending, med vekt på mye humor.

Hver minste detalj er gjennomtenkt, både når det gjelder ideer, konseptutvikling, scenografi, produksjon av videoinnslag, manus og live-elementer. Alt har elevene stått for selv.  Samtidig som at de skal ha et timelangt sceneshow for skolens elever, skal de også gjøre et flerkameraopptak av det hele.

Jeg har lært mye om det å være en god leder

Linn Marie Markussen er sammen med Christian Øygård og Thomas Fausko produksjonsledere, som har styrt klassen, holdt orden på oppgavefordeling, økonomi og at alt har kommet i havn.

– Klassen har jobbet hardt og godt i forberedelsene. De er engasjerte og disiplinerte, som har gjort min oppgave ganske lett. Det er utrolig spennende å lede et prosjekt som dette, og jeg har lært mye om det å være en god leder.  Det er viktig å gi skryt samtidig som man må gi klare instrukser, sier hun.

Tekniske prøver er i gang. F.v. Linn Marie Markussen (kamera), Kristoffer Winger (lys), Thomas Fausko (lyd), Sunniva Berg (VB-avvikling) og Patrick Williamson (T.O.M)

 

Jeg lærer hvor viktig det er med godt samarbeid

Til sammen 11 videoinnslag (på tv-språket kalt VB’er) er forhåndsprodusert, samt egen logo og plakat.  Samtidig har programlederne utformet manus, kjøreplaner er skrevet ut og alle har forberedt seg på oppgaven de skal ha under selve showet.

– Det som er bra med slike prosjekter er at vi lærer å samarbeide som et team, sier Linn Marie.  Klassevenninne Emilie Stang er enig.

– Jeg lærer hvor viktig det er med godt samarbeid og at det trengs mange dedikerte og engasjerte personer til å få til et slikt arrangement.  Det er kjempegøy å se hvor godt vi samarbeider som klasse, forteller hun entusiastisk.

 

T.v. Ingvild Hovda (bildemiks), Hanna Johnsen (bilderegi).  T.h. Linn Marie Markussen (foto).

Learning by doing

Fredagen er her og kabler til lyd og lys er koblet opp , lyset er programmert på skolens GrandMA micro lysmikser og fire kameraer, bildemiks og monitorer er på plass.  Alle som har hatt ledig kapasitet har tatt del i riggingen.

– Jeg liker hvordan vi blir kastet rett ut i det, fordi man lærer ved å prøve og feile litt, sier Emilie som i tillegg til å ha laget VB’er, skal stå på ett av kameraene under showet.

– Jeg lærer blant annet hvilke kabler som brukes til hva, hvordan det kobles opp og ikke minst hvor mye forarbeid og planlegging som må til, sier hun.

Linn Marie skal også filme under kvelden og mener man lærer best ved å gjøre ting selv.

– Praktiske oppgaver fungerer best for min egen del. Vi lærer så mye ved å faktisk gjøre ting på ekte.  Jeg har lært navnet på de forskjellige kablene samtidig som jeg lærer kamerateknikk ved å filme arrangementet.  Dette er ting som man ikke kan lære seg gjennom kun teoretisk undervisning.

It’s showtime

Foajeen er pyntet med rød løper, brus og snacks deles ut og skolens elever lar seg fotografere foran veggen som er kledd med programlogo og tulle-sponsorer.

 

Dørene til Arena åpnes og publikum får slippe inn i salen som er lyssatt med et titalls led- og bevegelige lamper.

Programlederne Nora Karlsen og Aleksander Evenstad starter det hele med å avduke bordet som Thomas og Harald har brukt i Senkveld, som Danvik har fått til odel og eie.

T.v. Programlederne Aleksander Evenstad og Nora Karlsen ved bordet fra Senkveld. T.h. Not My Arms-konkurranse (Foto:Nicolai Willumsen)

 

Nora og Aleksander leder publikum gjennom et show spekket med humor, konkurranser, videoer og musikalske innslag, til stor begeistring fra de fremmøtte.

– Det var både moro og litt stress, sier Aleksander. Showet gikk relativt smooth, men jeg var litt nervøs i starten.  Men når man får en god latter og applaus, så slapper man mer av.  Jeg lærte at man bare må fortsette, uansett hva som skjer, også var det godt å ha Nora der sammen med meg.

Publikum koser seg (Foto:Nicolai Willumsen)

Klare for neste prosjekt

Allerede uken etter er TV-produksjonklassen i gang med neste prosjekt.  I løpet av de fem neste ukene skal de planlegge, forhåndsprodusere innslag, trene og gjennomføre fire direktesendte julesendinger i skolens eget flerkamerastudio.  Og erfaringen fra danvikkvelden kan komme godt med.

-Ja, vi tar med oss alle erfaringene inn i videre prosjekter, sier Linn Marie og Emilie. Det krever mye hardt arbeid, men det er også utrolig gøy og verdt det når man ser resultatet