Tidligere filmelev nå BAFTA-vinner

– Vi ble så overrasket da de ropte opp ”A Love Story”, vi bokstavelig talt hoppet opp og begynte å skrike som en gjeng gale fotballsupportere.

Dette er så utrolig gøy, utbryter den ferske BAFTA-vinneren Alvilde Horjen Naterstad, som er filmfotograf. Sammen med filmskaperne av kortfilmen ”A Love Story”, fikk de søndag den gjeve britiske filmprisen. Alvilde er tidligere filmelev ved Danvik og har siden tatt utdannelse innen filmfoto ved den prestisjetunge National Film and Television School (NFTS).

– Det ble klart for meg at jeg ville bli filmfotograf da jeg var på Danvik og gikk ganske aktivt mot det målet, som har tatt lang tid og med mye motgang, men for verdens beste yrke synes jeg det er verdt det.

Etter Danvik fulgte to år for Alvilde på Nordland Kunst og Filmskole, og etter å ha siktet seg mot utdanning ved en av de store filmskolene falt valget på NFTS når muligheten kom. I dag bor og jobber hun i London.

Alvilde legger ikke skjul på at det er utfordrende og hardt arbeide i en så stor by, og i et yrke som er svært mannsdominert. Planen er å ha base i London, og kunne dra hjem og gjøre prosjekt når anledningen byr seg. Hun har fortsatt god kontakt, og jobber sammen med tidligere medstudenter fra Danvik.

Hvis du har noen stalltips til våre nye filmtalenter ved Danvik, hva skulle det være?

– Vil du bli filmfotograf, eller andre roller innen film, gjelder det å aldri gi opp. Og kom igjen jenter! Hvis dere har lyst, så det er ingen grunn til å ikke jobbe innen filmfoto. Norge trenger flere kvinnelige fotografer og lysmestere, avslutter Alvilde med sin glødende appell!