Sendte inn feil – ble valgt

I dag kl.11.45 vises filmen «Gatepresten», laget av TV-elev Kamilla Amlien, som en del av hovedprogrammet til Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda.

Sendte inn feil

Kamilla og de andre elevene på TV-produksjonslinjen hadde knappe to uker på seg til research, produsere og ferdigstille sine kortdokumentarer. Målet var å kunne sende inn filmene sine til Amandusfestivalen og UngDok, som er en egen konkurranse for ungdom under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen (Dokfilm).

Da Kamilla skulle sende inn sin film til Dokfilm, meldte hun først filmen sin på i den generelle klassen, der noen av landets beste dokumentarister og også internasjonale filmskapere kjemper om å bli plukket ut til å bli vist under festivalen. Etter noen uker fikk hun mail om at filmen hadde blitt valgt ut av juryen til å bli vist under hovedprogrammet i festivalen, og ikke til UngDok.

-Jeg ble veldig overrasket og trodde først de hadde gjort en feil, forteller Kamilla, som sendte mail tilbake og fortalte at hun hadde meldt filmen sin på i feil klasse og at målet var å bli valgt ut til UngDok.  Men festivalledelsen mente filmen var så bra at de gjerne ville beholde den i hovedprogrammet.

Første gang hun lager dokumentar

Kamilla hadde ingen erfaring med hverken kamera eller redigering før hun startet på Danvik Folkehøgskole i august. Og dokumentarfilm, eller andre filmer hadde hun aldri laget tidligere.

– Nei, jeg gikk drama på videregående og hadde aldri tatt i et videokamera før, så at det første jeg lager skal bli plukket ut til en festival er jo helt sykt, men veldig moro, sier hun.

Kamilla valgte å lage et personportrett på gatepresten Birte, som er en litt annerledes prest, som i tillegg til å jobbe i Tøyenkirken, tør å snakke med mennesker i ulike livssituasjoner og er flink til å skille jobb og fritid.  Jobben er noe hun gjør, ikke noe hun er.

Filmen vises for første gang offentlig på studenthuset Rokken i Volda, klokken 11.45 i dag.

Les mer om TV-produksjonslinjen.