ingebjørg og elise på rom 202

Roomies: Ingebjørg og Elise på rom 202

Ingebjørg og Elise er roomies. Her forteller de om sine erfaringer med å bo på internat og dele rom med en fremmed.

 Vi besøker dem en morgen i november, mellom frokost og undervisning. Rommet er lyst og ryddig. Det lukter godt fra et duftlys i vinduet. Ifølge dem selv har de et av Danviks koseligste dobbeltrom.

ingebjørg og elise på rom 202

Passer på hverandre

Hvordan var det å flytte inn her og møte roomien?

Elise: Jeg var spent i starten. Det var første gang jeg skulle bo hjemmefra og alt var nytt. Men Ingebjørg og jeg har blitt gode venner.

Ingebjørg: Elise og jeg passer sammen fordi begge er over gjennomsnittlig ryddige av oss, og vi har litt av den samme stilen.

 

 Er det litt sånn at dere blir hverandres familie her på Danvik?

Ingebjørg: Ja. Blir du for eksempel syk, kommer det gjerne sju-åtte stykker og lurer på om du trenger noe, tilbyr seg å hente mat eller medisiner … Vi er flinke til å passe på hverandre. Og vi har blitt veldig godt kjent på kort tid.

Elise: Vi har vært her i 11 uker, men det føles mye lenger siden vi startet.

 

Hva er den andres beste egenskaper?

Ingebjørg: Elise er flink til å tilpasse seg mine behov og min personlighet.

Elise: Ingebjørg er en god samtalepartner – vi kan virkelig snakke om alt.

 Hvem av dere er mest ryddig?

Elise: Begge er nok ryddige av seg, men Ingebjørg kanskje litt ekstra.

Ingebjørg: Ja, det stemmer nok.

 

Hva irriterer deg med roomien?

Ingebjørg: Det er ingenting ved Elise som irriterer meg, egentlig. Hvis jeg skal gjette på hva som kan være irriterende med meg, så er det kanskje at jeg blir fort sliten og trenger å være litt for meg selv.

Elise: Det er ikke noe spesielt som irriterer meg ved Ingebjørg. Det har vært viktig for oss å ta småting med en gang slik at det ikke hoper seg opp irritasjon! Det anbefaler jeg alle roomies å gjøre.

Ingebjørg: Det er viktig at man kan gi hverandre egentid. Hvis Elise trenger en time alene på rommet, kan jeg gå meg en tur. Og omvendt.

 

Å bo hjemmefra

Hva synes dere om rommet?

Elise: Vi har gjort det koselig her, med lys og bilder. Det er mye hva man gjør det til. Rommet i seg selv har ikke så mye personlighet, så man former det litt som man vil. Badet kunne kanskje vært litt større hvis jeg skal pirke på noe.

Ingebjørg: Vi får skryt for hvor fint vi har det rommet! Hvis det er noe som er litt irriterende, er det kanskje at vannet flyter utover hele badegulvet når man dusjer. Men det er jo bare å tørke opp.

 

Har dere lært noe om dere selv av å bo her på internatet?

Ingebjørg: Jeg har lært meg å tilpasse meg til andre, og å være tydelig uten å såre dem rundt meg. Jeg kan for eksempel si ifra på en god måte når jeg trenger litt alenetid.

Elise: Jeg har lært at jeg liker å være rundt mennesker hele tiden. Jeg har nok litt FOMO, er redd for å gå glipp av ting!

Ingebjørg: Ja, Elise slapper aldri av.

Elise: Jeg slapper av når jeg sover, da!

 

Tips til nye elever

Har dere noen tips til neste års elever?

Ingebjørg: Kjøp nal til dusjen!

Elise: Ta med pynt! Gjør det hjemmekoselig.

Ingebjørg: Ja, ta med mer pynt enn du tror at du trenger. Da vil folk henge på rommet ditt. Og så vil jeg si at du ikke trenger å stresse så mye med hvem du blir kjent med først. De vennene du får i starten, er kanskje ikke dem du kommer til å være mest sammen med hele året.

Elise: Prat med folk, bli kjent, tør å være den som går bort og sier hei. Kanskje den som ender opp med å bli bestevennen din er noen du ikke blir kjent med de første dagene.

Ingebjørg: En fin måte å bli kjent med folk på, er å spille spill med dem.

Ja, det er jo masse spill i peisestua.

Ingebjørg: Ja, og de er fine å bruke, særlig i starten. Da får du sett hvordan folk er.

 

Har dere noe mer dere vil tilføye?

Elise: Det er koselig å bo på dobbeltrom. Jeg vil absolutt anbefale det! Da har du alltid noen å prate med.

Ingebjørg: De som bor på singelrom kan ha lettere for å føle at de går glipp av noe. Vi på dobbeltrom har jo alltid noen.

Elise: Og så er det ikke en regel om at du må bli bestevenn med roomien din!