Radioklassen inspirert av proffene

Radio live og Podcast-linjen på Danvik er nå kommet godt i gang med radiosendingene sine på Danviks egen radiokanal, Kanal1. Men selv om klassen begynner å komme inn i rutinene, er det alltid bra med litt inspirasjon og råd fra proffene. Så forrige uke bodde klassen til Oslo i to dager for å reise rundt å møte erfarne folk i bransjen.

Fredag morgen var klassen på plass hos Radio Rocks morgenshow, Stå opp! Programlederne Olav Haugland og Henrik Bjørnson kastet elevene kjapt inn i sendingen i spalten, Spørsmål fra lytterne.

«Det var skikkelig inspirerende å møte så mange proffe og flinke folk», sier radioelev, Ingrid Heier Jorstad.  «Turen ga meg virkelig ny gnist og motivasjon til å ville lære enda mer om radio». Klassevenninne, Thia Dahl er enig. «Etter at jeg var i Oslo, fant jeg ut at jeg ikke vil jobbe med noe annet enn radio.  Det er dette jeg virkelig vil!»

«Men det som gjorde aller mest inntrykk på meg var å høre Bendik og Sigurd fortelle hvordan de lager podcaster!»  Bendik Mondal og Sigurd Øygarden Flæten står bak store podcaster som «Familien på Orderud», «Det svarte flagget» og prisbelønnede «Koht vil leve». «Jeg synes de lager skikkelig sterkt innhold i podcastene sine og jeg ble veldig fasinert av å høre hvordan de jobber. Det var også stas at vi fikk se noen eksklusive klipp fra det nyeste de jobber med som kommer til neste år!»  Sier Ingrid som er spent på den nye true-crime-serien Bendik lager for TVNorge.  «Serien handler om Estonia-forliset i 1994 og vil komme med noen nye og oppsiktsvekkende opplysninger om det dramatiske forliset,» kunne redaktøren, Bendik Mondal, fortelle på presselanseringen i går: Følg linken


Foto: Eivor Eriksen

«Men en av de jeg virkelig ble «starstruck» av å møte, var Martin Lepperød fra «Karakter» på NRK!» Sier en begeistret Thia etter det eksklusive møte de fikk på NRK. Andre kjente programledere som tok seg tid til å møte radioklassen var Mikkel Niva fra «Friminutt», Cecilie Ramone Kåss Furuseth i «The Kåss Furuseths», tidligere Danvik-elev, Selma Ibrahim fra «Supernytt» og Marthe Stokstad fra Nitimen på P1. «Jeg har jobbet med både TV og radio, og det er ingen tvil om at radio er morsomst!»  Smiler den blide programlederen og inviterer hele klassen med på gruppebilde i studio.

På kvelden dro radioelevene på TV-innspilling for SenKveld sammen med TV-klassen. Der fikk de møte programlederne, Stian Blipp og Helene Olafsen, samt produsenten for TV-suksessen, Ida Ellisif Knutsen. «Det som er litt gøy er at det faktisk er flere i SenKveld-redaksjonen som startet karrieren sin i radio, inkludert  meg selv og Stian Blipp.» Forteller den hyggelige TV-produsenten. «Og det som TV og radio har til felles er jo at vi begge jobber med innhold og prøver å fortelle en historie. Og til syvende og sist er det alltid det som er det viktigste: å fortelle den gode historien!»

Tilbake i studio på Danvik folkehøyskole jobber Ingrid Heier Jorstad og Thia Dahl i studio med sin egen radiosending (Første bildet under her). Du kan høre radioklassen hver dag på Kanal1drammen.no eller FM 107, 104, 6 og 105.