Radioklassen får møte sine store helter

Elevene på linjen, Radio Live og Podcast driver sin egen radiokanal, nemlig Kanal 1, som er Drammens eneste lokalradio. Elevene sender til vanlig 30 timer i uken og i det siste har de også produsert egne julesendinger som skal gå på lufta i juleferien.  For å hente inspirasjon og for å få gode tips, dro hele klassen til Oslo for å møte erfarne folk i bransjen.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne som står bak en av Norges mest populære podcaster. Sofie Dyrhol har lenge vært fast lytter av podcasten deres og synes de ga mange gode råd.

-De minnet oss på at alle historier kan bli gode hvis vi bare gir hverandre tid til å fortelle.

-Ja, enig. Og det er noe vi må vi også øve oss på, skyter Nora Dyrdal Ellingsen inn.

-Vi blir jo så ivrige når vi er på lufta og da er det så lett å snakke i  munnen på hverandre, ler de to radiojentene.

kl.08:00 hos Radio Rocks morgenshow, Stå opp!

Programleder, Halvor Johansson, har hatt stor suksess med spalten, «Ta deg sammen!» Her får han god respons fra Danvik-elevene i studio.

-Det gjorde inntrykk å se hvor lungt de tok det i studio under sending.  Jeg liker at radio ikke trenger å være så høytidelig.  Sier Eivind Sæther (venstre,) som selv er glad i å lage humorinnhold i sendingene sine på Kanal1.

Elevene fikk være med på sendingen til Radio Rocks morgenshow, Stå opp!

-Jeg synes det var veldig gøy at de turte å slippe oss løs på lufta! De var utrolig gode på å skape bra energi i rommet.  Sier Joakim Nesvik, med programleder, Olav Haugland, i bakgrunnen.

På besøk i et julepyntet studio hos Radio Norge fikk radioklassen møte Øyvind Loven, Geir Schau og Annette Walther Numme i Morgenklubben med Loven og co. Andrè Thomassen Haugen er Morgenklubben-fan og synes dette var det beste møtet.

-Jeg ble sykt star-struck da jeg møtte programlederne! Jeg ble imponert over hvordan de kombinerer å sende live og «live-on-tape» underveis i sendingen når de er på lufta.

 

 

Beste opplevelsen i mitt liv

På NRK fikk klassen et eksklusivt møte med Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen fra Radio Resepsjonen på P13. Det er flere RR-fans i klassen og for Magnus Lyngstad Johnsen ble dette møtet ett av høydepunktene.

-Å få møte RR-gutta og ta imot gode råd fra dem til hvordan lage god radio, var stort. Det var faktisk den beste opplevelsen i mitt liv og en drøm som gikk i oppfyllelse!

Tilbake i studio på Danvik folkehøyskole jobber Joakim Nesvik, Magnus Lyngstad Johnsen og Andrè Thomassen Haugen i studio med sine egne radiosendinger.

-Jeg har alltid vært veldig kresen på mat, men jeg driver og øver meg på å smake nye ting. Og i julesendingen vår smaker jeg på medisterpølse for første gang. De pølsene ser jo fryktelig ekle og bleike ut, sier Andrè og ber oss følge med på Kanal 1 for å høre hvordan  medisterpølse-smakingen gikk!

Du kan høre radioklassen hver dag på Kanal1drammen.no eller FM 107, 104,6 og 105.