Kristian og Nora

Radioelever fikk drømmejobb i NRK mP3

I sommer kan du høre flere Danvik-elever på radio, for igjen har NRK kapret våre flinke elever og nå er de klare med sine egne radioprogrammer på NRK.

Danvik Folkehøgskole har lang tradisjon for å samarbeide med de store mediebedriftene i Norge. Flere av radio og podcast-elevene får jobber som tar dem med rett inn i bransjens hjerte. Her er noen av dem.

 

Droppet sommerjobben i klesbutikk, fikk drømmejobb i NRK mP3

På radiolinja 2019-2020 fikk over halve klassen praksisplass i enten radio- eller TV-produksjon.

Jeg hadde egentlig fikset meg en sommerjobb i klesbutikk, men den måtte jeg avslutte, for det er jo mye kulere å sende radio på NRK! Sier Miranda Rom Rysstad fra Bærum.

Miranda Rom Rysstad

Miranda Rom Rysstad fikk praksisplass i NRK mP3, og får dermed praktisk erfaring fra innsiden av radio- og podcastbransjen mens hun går andreåret på Danvik.

 

Hun skal nemlig gå 2. året på Danvik til høsten og være praktikant i NRK mP3 et helt år.

Da jeg fikk tilbudet måtte jeg spørre en gang til om det virkelig stemte, fordi jeg ikke skjønte at det var jeg som hadde fått jobben når det var så mange søkere! Men dette er drømmejobben og det er så sykt kult at den ble min, stråler Miranda Rom Rysstad som avsluttet året sitt på Radio Live & Podcast-linja nå i vår og fikk den gjeve sommerjobben på NRK mP3.

Danvikåret var så sykt bra, jeg har aldri gått på en så morsom og lærerik skole før! Det har fått meg til å innse at radio er noe jeg vil jobbe med resten av livet, fortsetter den blide jenta fra Bærum.

I sommer kan dere høre meg på mP3 mandag til fredag, fra klokken 14 til 17. Jeg lover god sommerstemning. MP3 fyller nemlig 20 år i sommer og det skal feires!

Fikk sitt eget radioprogram etter praksis

Det er flere danvikinger som skal jobbe med NRK Radio i sommer.

I juli er det jeg som kommer til å vekke deg hver morgen på mP3 og jeg gleder meg veeeldig mye, sier Kristian Broderstad Tysil som tilbragte 2. året sitt i NRK mP3 i fjor og som også raskt fikk tilbud om å ha sitt eget radioprogram.

Radio er noe jeg har funnet ut at jeg vil leve av, og jeg er så glad for at NRK fortsatt gir meg muligheter. Jeg føler rett og slett at jeg lever ut drømmen min, sier den blide gutten fra Sarpsborg som forteller at klassevenninnen hans fra Danvik, Nora Dyrdal Ellingsen, også har fått videre jobb og skal være produsent for P3sommer.

Blir produsent for P3sommer

Den tidligere radioeleven sier hun har lært utrolig masse i løpet av praksisåret i NRK.

Det er en veldig stor fordel at praksisen varer så lenge, for da har man tid nok til å lære seg ting ordentlig. Jeg hadde ikke fått denne muligheten uten Danvik, og jeg hadde absolutt ikke følt meg klar for å skulle jobbe i NRK uten året på radiolinja først, sier jenta fra Oslo som anbefaler både et år på Danvik og 2. års tilbudet med mediepraksis.

Danviks andreårstilbud er et ettertraktet påbyggingsår og en flott mulighet til å komme seg inn i bransjen for dem som ønsker å prøve seg ute i den virkelige medieverden. Påbyggingsåret har hovedvekt på praktisk arbeid innen radio, produksjonsselskaper, filmselskaper, TV eller andre multimediehus. Du kan lese mer om 2. året på Danvik her.