Programleder på Supernytt

2.årselev Selma Ibrahim Karlsen fikk i går prøve seg som programleder for Supernytt. Selma gikk skuespillerlinjen på Danvik Folkehøgskole i 2015/16 og i år har hun praksisplass i NRK super.

Varierte oppgaver

Selma har blant annet hovedansvaret for Snapchatten til NRK supernytt og har blitt ”Supernytt-ansiktet” til følgerne deres.

– Jeg er veldig heldig som får lov til å gjøre så mange og varierte oppgaver.  Det meste har vært opp til meg selv, men jeg har fått laget TV-saker, nettsaker, instagramsaker og også vært reporter for andres TV-reportasjer, forteller hun.

2.årsordningen til Danvik starter i midten av august og varer til midten av mai, så elevene får ni måneders sammenhengende praksis.

– Det tok litt tid før jeg fikk satt meg inn i alt som var nytt, men etter hvert føler jeg at jeg virkelig har funnet min plass i redaksjonen.  Nå gleder jeg meg til jobb hver eneste dag og tenker på hvor heldig jeg er som får lov til å være her.   Man får lov til å være i praksis i nesten et helt år, det gjør at du virkelig kan komme inn i jobben du skal gjøre, bli god på det du driver med og samtidig skaffe deg masse kontakter.

På skjermen

Onsdag 08.februar kunne folk der hjemme se Selma som TV-programleder, en oppgave som dukket uventet opp.

– De to andre programlederne var borte, og sjefene diskuterte hvordan de skulle løse det.  Plutselig spurte de om jeg hadde lyst, siden mange av seerne allerede hadde sett meg på Snapchatten eller på TV-saker tidligere.  Jeg sa selvfølgelig ja, forteller hun entusiastisk.

– Det var en kjempegøy opplevelse.  På sosiale medier har jeg vært litt mer leken og spilt på humor, men i studio prøvde jeg å fremstå litt mer som en nyhetsanker, fortsetter hun.

Se Selma Ibrahim Karlsen som programleder her.

 

En unik mulighet

Selma, som har en bakgrunn som skuespiller i blant annet SKAM, mener selv at 2.året til nå har utelukkende vært positivt.

-Det har vært utrolig kult. Jeg har utviklet meg både faglig og som person.  Jeg har blitt kjent med mange kule folk i NRK og fått nye venner.  I tillegg har jeg fått mye mer tro på  meg selv.  Jeg vil virkelig anbefale Danvik Folkehøgskole og 2.året.  Det er en helt unik mulighet, som man ikke får på andre folkehøgskoler, avslutter hun.