Pris til Danvik film

Kulturnatt i Drammen er en stor mønstring innen mange ulike kunstfelt som går av stabelen i slutten av mai. Drammen Filmklubbs talentpris gikk i år til kortfilmen Farvel, som er en av årets sluttfilmer ved filmlinjen på Danvik.

Det å vise filmen til et større publikum utenfor skolen viser at det vi har laget er noe mer enn bare et skoleprosjekt forteller regissør og manusforfatter Andreas Stilloff Hovde begeistret etter å ha mottatt sin aller første filmpris. Prisen betyr at man blir sett som filmskaper, og knytter nye kontakter som jeg ellers ikke ville fått. Ikke minst gir det fornyet motivasjon bedyrer Andreas, som nå får veiledningstimer til sitt neste filmprosjekt gitt gjennom Viken Filmsenter.

Sluttfilmen Farvel er historien om to unge mennesker som tar farvel med hverandre i visshet om at det vil være lenge til man ser hverandre igjen. Selv om man ønsker er det ikke alt som er like lett å si, før livet fører dem i hver sin retning.

Bak filmen jobbet en engasjert stab bestående av produsent Tim Stian Brekke, fotograf Johannes Laukvik Nannestad, klipper Kristoffer Beheim og lyddesigner Haakon Løkka. I tidligere arbeider har fokuset ofte vært knyttet til effekter og visuelt flotte bilder, og derfor ble fokuset for filmskaperen i dette prosjektet å fokusere på interaksjon og det å skape naturlig dialog, som han sier var en krevende utfordring. Vi jobbet utrolig godt sammen forteller Andreas, alle tok ansvar i å yte sitt beste i de oppgavene den enkelte hadde og utfordret hverandre på å oppnå en historie, som kunne engasjere publikum og fremstå som troverdig, noe skuespillerne var en medvirkende faktor til sier Andreas.

Tiden på filmlinjen gir mulighet til breddekunnskap innen flere fagfelt. Andreas, som i all hovedsak har fokusert på arbeid som klipper, forteller om en unik mulighet til å utfordre seg på forskjellige roller gjennom skoleåret. – Alle i klassen var til en hver tid veldig motiverte, det er det beste arbeidsmiljøet jeg har vært borti.

Andreas er overbevist om at Danvik har hjulpet ham til å finne ut av hva han vil gjøre videre, og til høsten fortsetter han i skolens 2. års program hvor han i ett vil år jobbe som assistentklipper for den nye julekalenderen til NRK, en mulighet jeg aldri hadde fått uten Danvik understreker Andreas.

Allerede til sommeren planlegger Andreas ny kortfilmproduksjon, men første stopp blir ny visning av Farvel under Kortfilmfestivalen i Grimstad, hvor filmen vises i et spesial program for det beste fra norske filmutdanninger i Norge. Åpent for publikum lørdag 15. juni kl 13.00.

På bildet: Skuespiller Eric Dirnes (f.v.) Kristoffer Beheim, Andreas Stillhoff Hovde og Haakon Løkka.