premierefest for radiolinja med konfetti

Premieresending på Kanal1 Drammen

  1. september startet årets livesendinger med nye og flinke radioelever på Danvik.
premierefest

17. september hadde Danviks egen Kanal1 Drammen første livesending, noe som ble markert med konfetti og premierefest.

– Nå skal jeg straks opp i studio for å snakke om … eller, det er en overraskelse! smiler Ylva, som er radioelev. Klokka er halv tre, og det er premiere på Kanal1 Drammens første livesending for skoleåret 2020-2021.

God stemning

Vi står i lobbyen. Lokalet bærer preg av premiere med smilende elever, boblende brus i stettglass, og konfettistjerner i alle kriker og kroker. Ut fra høyttaleren ljomer altså tonene fra skoleårets første livesending!

Hva synes du om responsen her fra de andre elevene?

– Det er så fint å se rundt her at folk sitter og koser seg, prater sammen, og hører på radioen som står på i bakgrunnen og skaper god stemning. Det er jo sånn radio skal være!

Ylva har vært med i promogruppa, og forteller at hun har jobbet med videoproduksjon frem mot premieren. Det har tydeligvis hatt en effekt, for det virker som hele skolen har fått med seg dagens store happening.

anna og ylva

Anna og Ylva

Lyst på radio som valgfag

Sammen med radioelev Ylva står Anna fra skuespillerlinja.

– Jeg er bare med på festen, jeg!

Hvor kult er det at Danvik har sin egen radiokanal?

– Veldig! Hele Danvik er jo så bra, den kombinasjonen av så mange forskjellige fag … Jeg liker at vi kan utfylle hverandre, for eksempel at radio kan lage intervjuer med de andre linjene. Jeg vurderer faktisk radio som valgfag fordypning, sier Anna.

studioselfie

Studioselfie: God stemning på premieresendingen til Kanal1 Drammen. Her intervjues rektor Hege. I studio sitter radioelevene Jenny, Andrea og Josefine.

Radio på kontorene

Også lenger opp i bygningen, nærmere bestemt i administrasjonen, durer radioen. Skolesekretær Thale har skrudd opp lyden for å få med seg premieresendingen på kontoret.

Hvor kult er det at Danvik har sin egen radiokanal?

– Det er jo kjempekult å ha egen kanal! Da får elevene styre innholdet og testet ut ting ordentlig. Her kan jo andre også høre på, ikke bare folk på skolen!

Thale

Også administrasjonen, her representert ved Thale, får med seg premieren.

Tatoveringer, indisk gryte i blender, og eksklusivt intervju med Bølgen

I løpet av sendingen har vi fått stifte bekjentskap med Fridas perlefobi, rektor Heges brannfakkel om at kjæledyr burde vært forbudt, vi fikk prøvesmaking av mat fra Danvik-kjøkkenet blendet til det ugjenkjennelige, tatoveringer, dilemmaer, dealbreakers i forhold, og generelt god underholdning fra engasjerte elever som hørtes ut til å kose seg med sendingen.

Elevene intervjuet også drammensartisten Bølgen (aka Niklas Paulsen) som slo strømmerekorder på Spotify med singelen Er Ikke Verre i sommer. Kanal1 Drammen fikk en eksklusiv førpremiere på den nye låta, Være Med å Fly.

Gratulerer, radiolinja, med vel gjennomført premiere.

Ole Jørgen

Ole Jørgen måtte til pers i smakelek som blant annet kunne by på blendet indisk kyllinggryte.

Hvor og når

Kanal1 sender hverdager kl. 14.00-16.00 og lørdager kl. 14 til midnatt.

Følg Kanal1 på Instagram. Lytt til Kanal1 på nettradio her.