Premiere på Spisestuen

Nervene er i høyspenn blant skuespillerelevene.  Om noen timer er det premiere på teaterstykket «Spisestuen», et stykke de har pugget, terpet og øvd på i nærmere sju uker.

F.v. Oddmund Wallevik, Daniel Åsbjørnsson, Audur Gunnlaugsdòttir, Stefan Mo, Amanda Østhus Beien.

Det kribler i magen

Amanda Østhus Beien (t.h. i bildet) spiller to roller i stykket, men den største rollen hennes er Nora.  En utro småbarnsmor som arrangerer et bursdagselskap for sin datter, hvor så elskeren hennes plutselig dukker opp i selskapet.  Amanda sier det har vært mye terping den siste tiden og at hun gleder seg til de endelig får publikum i salen.

– Jeg kjenner det kribler i magen, bare jeg tenker på å gjøre stykket for en fullsatt sal.  Jeg tror vi alle vil få mer energi så fort salen fylles opp med danvikelever, familie og venner.

Klassevenninne Eli Ruud Dankel har også to roller.  Hun spiller Grete, en kontrollerende mor og Mia som sliter med et ekteskap som henger i en tynn tråd.

– Jeg synes «Spisestuen» er et spennende stykke fordi du hele tiden møter nye karakterer, og blir kjent med dem og deres livssituasjon på så kort tid. Scenene som dramatiseres blir derfor intense og innholdsrike, og som skuespiller har jeg mange forskjellige følelser jeg må formidle, forklarer Eli.

– Det er så gøy å se hvor mye forskjellig som kan ta plass i en spisestue, sier Amanda bekreftende.

 

F.v. Eirik Sætre Hove, Ragnhild Aarskog.

Veldig lærerrikt

I omlag sju uker har skuespillerne blant annet pugget manus, hatt leseprøver, sceneprøver, fulle gjennomganger av stykket og i tillegg jobbet med scenografi og PR.  Amanda forteller at det har vært mye hardt arbeid og at hun har vært sliten til tider, men at det er verdt det.

– Jeg personlig lærer ved å gjøre ting praktisk. Jeg blir mer engasjert og får en helt annen forståelse for faget. Formen på prosjektet har vært både lærerikt, intensivt og spennende.

Eli forteller at skuespill er et veldig fysisk fag og at hun får ekstra energi ved å ta i bruk hele kroppen.  Stefan Mo er enig.

– Det er gøy å utvikle seg innen det man brenner for og ta til seg kunnskap om hvordan man bruker hver del av kroppen som et instrument, sier han entusiastisk.

– Samtidig har jeg lært hvor viktig det er med godt samarbeid, avslutter Eli.

 

”Spisestuen” er skrevet av den amerikanske dramatikeren Albert Ramsdel Gurney, og oversatt til norsk av Carl Jørgen Kiønig. Stykket gir oss et innblikk inn i mange ulike menneskers liv og hverdag. Vi tar del i tragiske menneskeskjebner og komiske situasjoner. Livet fra begynnelse til slutt, fra barndom til alderdom. En spisestue hvor handlinger utspiller seg morgen, middag og kveld. Og tematikken kan vi vel alle kjenne oss igjen i.

Det handler om livet!

Velkommen til Black Box i kveld kl. 18!

Øvrige forestillinger:

Fredag 9.desember: Kl. 13 og 18

Lørdag 10.desember: Kl. 15 (NB! Siste mulighet)