Overraskelse i lunsjen

Elev på Foto og youtube-linja, Petter Kampli, fikk sist torsdag et stort ønske oppfylt, da en representant fra NAF kom på besøk på Danvik.

Petter Kampli (aka Kommunemannen) er spesielt interessert i kommuner og ser på NAF veibok som sin bibel.  Boka kommer ut annethvert år og er kun forbeholdt organisasjonens medlemmer. Petter, som ikke selv er medlem, har lenge ønsket seg og iherdig prøvd å få tak i 2018-versjonen av boka, uten å lykkes.

Medelever som bryr seg

Dette ønsket har medelevene på Danvik fått med seg og de tok kontakt med NAFs lokallag og spurte om de hadde mulighet til å donere bort et eksemplar av boka til Petter.

Det var nestleder i NAF Drammen og Opland, Arild Engebretsen, som mottok henvendelsen og han stilte seg utelukkende positiv til dette.  Han ønsket også å komme å overlevere boka personlig.  Sånn ble det og torsdag dukket Engebretsen plutselig opp til lunsj på Danvik Folkehøgskole.

Arild Engebretsen, nestleder i NAF Drammen og Opland, introduserer seg selv og NAF. (Foto: Jorun Eikill Veflen.)

Utrolig stort

Etter en kort introduksjon om hva NAF arbeider med, starter Engebretsen sakte med sikkert å hinte fram om at han er her for en helt spesiell grunn. «Jeg har fått en henvendelse om at en av dere er spesielt interessert i kommuner og begrepet Kommunemannen har jeg blitt gjort kjent med nå», sier han før Petter blir kalt fram og får overlevert et helt ferskt eksemplar av NAF-boka samt ett års medlemskap i NAF.

– Dette er utrolig stort og rørende. Jeg vil bare si tusen takk til NAF som ga meg dette.  Og tusen takk til Jostein og Rikke (red.anm. medelever på Danvik) for å ha organisert dette og for alle på denne skolen som støtter meg i min interesse for kommuner, sier Petter Kampli med et stort smil om munnen.

Petter takker representanten fra NAF opptil flere ganger for boka og medlemskapet. (Foto: Jorun Eikill Veflen)

Et fantastisk øyeblikk

Avgjørelsen om å gi bort boka måtte godkjennes av de andre styremedlemmene i NAFs lokallag. Arild Engebretsen, som jobber frivillig i organisasjonen, forteller at det var et enstemmig ja og de andre mente at Petter også måtte få et medlemskap.

– Dette var et fantastisk øyeblikk, sier Engebretsen like etter overrekkelsen av boka.  Jeg ble litt rørt av å se hvor glad han ble, og det er dager som dette som gjør at alt arbeidet vi legger ned er verdt det. Nei, dette var moro, avslutter han.

Vil besøke alle landets kommuner

Petter har som mål å besøke alle landets kommuner.  Hittil har han vært i 240 av dem.

I denne dokumentaren, laget av elev på TV-produksjonslinja Jostein Vedvik, kan du se hvor mye kommuner og NAF veibok betyr for Petter.