Over 36.000 kroner til India

Elevene på Radio Live & Podcast har i løpet av en 24 timers live-sending samlet inn over 36.000 kroner til en skole i India.

Det var konfetti, ballonger og full jubel da den endelige summen ble avslørt i lobbyen på Danvik Folkehøgskole i dag, rett før klokken tolv. 36 100 kr. har Kanal1 og radioklassen klart å samle inn i løpet av 24 timer.

Utgjør en stor forskjell

Radioklassen drifter til vanlig Drammens lokalradio, Kanal1, og denne helgen har de sendt live i 24 timer som en innsamlingsaksjon til inntekt for LIMS, solidaritetsprosjektet Danvik har med en skole i India. LIMS tilbyr undervisning til vanskeligstilte og fattige ungdommer. LIMS-prosjektet drives av Normisjon, som er en av Danviks eiere.

-Det er jo et helt fantastisk resultat! De pengene dere har samlet inn utgjør en stor forskjell for mange indiske ungdommer som virkelig trenger et slikt tilbud. Utdanningen de får på yrkesskolen gir dem en verdig jobb og et bedre liv enn generasjonen før dem. Dette skal dere virkelig være stolte av. Tusen takk, sier en strålende Cecilie Rikter-Svendsen fra Normisjon.

Stolt rektor

Rektor på Danvik, Hege Norøm, er også både stolt og rørt.

-YouTube har stått på storskjerm i heimen denne helgen. Jeg bøyer meg i hatten og må innrømme at det kom noen tårer under søndagsfrokosten i dag, sier Hege som selv auksjonerte bort en dag som rektor til høystbydende elev på skolen.

Christoffer Hansen, som går på Spilldesign og grafikk-linja, vant auksjonen og lover at det skal bli en annerledes dag på skolen når han inntar rektorstolen.

Eivind Sæther må sette seg i en annen stol mandag morgen. Den modige radio-eleven lovet nemlig at han skulle tatovere Kanal1 på hindi hvis klassen klarte og samle inn 25 000 kr. Og det målet sprengte de jo!

-Jeg angrer ikke. Dette kommer jo til å være et minne for livet uansett. Både innsamlingsaksjonen og året på Danvik med radioklassen vil uansett være et uforglemmelig minne, sier han entusiastisk.

Det er Tony Fagermo på Starlight tattoo i Drammen som sponser tatoveringen til innsamlingsprosjektet.

Se hvor god stemningen var, da siste minutt var sendt.

Engasjerte ansatte

De ansatte engasjerte seg også i innsamlingsaksjonen. Skuespillærer, Aimi Wallumrød, ble oppfordret av sin egen datter, Astrid (6 år) til å gi bort sparebøssen sin med mynter. Og selv småpenger kan bli mye, for i den var det 1300 kr.
– Jeg visste ikke at det var så mye, men når jeg ikke ante hvor mye som var oppi der kommer jeg jo heller ikke til å savne de pengene, sier Aimi.

(Lærer på Skuespill for Scene og Film, Aimi Wallumrød og datteren Astrid).

Radioklassen på Danvik Folkehøgskole takker for seg etter 24 timer med mye moro, og sitter nå igjen med lite hår, rødt skjegg og en Kanal1-logo på hindi.

Det er både en trøtt, stolt og veldig glad gjeng som nå går og legger seg etter 24 intense timer på lufta.

-Tenk så gøy. 36.100 kr. på kun 24 timer. Det er helt sykt! Nå skal jeg gå å sove et par timer før jeg må ta oppvasken opp etter kveldsmaten, sier en sliten men glad Kristian Broderstad Tysil, som i tillegg til å være prosjektleder for innsamlingsprosjektet, også har kjøkkentjeneste på folkehøgskolen denne helgen.

 

Her er mer informasjon om Radio live og podcast-linjen på Danvik Folkehøgskole.