Ofte stilte spørsmål: Danvik Q&A

Noe du lurer på om Danvik? Kanskje du får svaret her!

Under årets utdanningsmesser fikk vi inn mange gode spørsmål fra dere som vurderer å søke om plass hos oss på Danvik. Her er de vanligste spørsmålene, og tilhørende svar. Håper det hjelper deg! Hvis ikke er du alltid velkommen til å kontakte oss på SoMe, telefon eller mail. Ingen spørsmål er dumme.

Hvor mange elever er det på skolen?

Det er plass til ca. 150 elever som bor i internatet. I tillegg har vi ca. 30-40 elever som er i mediepraksis ute i bedrift og bor andre steder.

Hvor ligger skolen?

Skolen ligger sentralt i Drammen, med gangavstand til blant annet idrettsanlegg, togstasjon, badestrand og sentrum. Nabolaget vårt er et rolig og grønt villastrøk. Drammen ligger mellom Oslo og Tønsberg.

Hvordan er miljøet på skolen?

Miljøet preges av kreative og engasjerte mennesker i et inkluderende miljø. Her er det alltid noe å være med på! Mange sier at de har fått venner for livet her, og ikke minst at de har blitt bedre kjent med seg selv etter et år på Danvik. Ofte rapporterer elevene også at de har en bedre lærerkontakt her enn hva de er vant med fra videregående.

Hvordan påvirker korona skoleåret?

Skolen følger det til enhver tid gjeldende regelverket. Med unntak av i spesielle karantenesituasjoner, fungerer elevene på skolen som én felles kohort, og kan derfor omgås hverandre og ha et rikt sosialt liv.

Hvilket karaktersnitt må man ha for å komme inn? Er det karakterkrav for å komme inn på skolen?

Det er ikke karakterkrav for å søke om plass på Danvik. Vi krever heller ikke generell studiekompetanse.

Kan man gå på Danvik uten å ha gått Medier og kommunikasjon på VGS?

Ja!

Hva koster det å gå på Danvik? / Er det ikke veldig dyrt å gå på folkehøgskole?

Prisen varierer litt etter hva du velger, men gjennomsnittlig betaler man ca. 120 000 i året. Det inkluderer internat, alle måltider og linjetur. Folkehøgskoleåret er støttet av Lånekassen. Deler av studielånet ditt kan bli omgjort til stipend hvis du holder deg under fraværsgrensa. Innbetalingene av skolepenger er lagt opp til å følge utbetalinger fra Lånekassen (du betaler større summer når storstipend kommer i august og januar, og mindre summer de andre månedene).

Når begynner skoleåret?

Skolerute for året 2021-2022: Skolestart søndag 22. august, avslutningsdag 14. mai 2022.

Er lærerne gode?

Lærerne våre har mye bransjeerfaring og et profesjonelt nettverk. De fleste jobber fremdeles i bransjen, og er derfor tett på det som skjer. Det er ikke uvanlig at lærerne tar med seg klassen ut på bedriftsbesøk, eller henter inn dyktige gjesteforelesere. Elevene våre gir ofte tilbakemelding på at lærerne er svært engasjerte og flinke til å se den enkelte.

Hvordan ser en skoledag ut?

Skoledagen starter kl. 08.45 med en felles morgensamling. Deretter har du undervisning til utpå ettermiddagen. Alle spiser frokost, lunsj, middag og kveldsmat sammen i spisesalen. På kveldene blir det ofte arrangert aktiviteter som du kan velge å være med på. Det kan være alt fra trening til filmkveld. Vi har lørdagsundervisning 3 av 4 lørdager i måneden. Søndag er fridag.

Kan man bo på skolen eller må man finne hybel selv?

Du kan bo på skolen. Vi har mange dobbeltrom og noen enkeltrom.

Hva skiller denne folkehøgskolen fra andre folkehøgskoler?

Danvik er Norges kreative mediefolkehøgskole. Her går det mange kreative elever – enten de vil jobbe innen media/kultur eller bare vil ha et kult folkehøgskoleår. Vi er anerkjent for å sende dyktige elever ut i mediepraksis, og du kan oppleve å møte mange tidligere danvikinger i bransjen.

Må man ha med eget utstyr?

Det avhenger av hvilken linje du skal gå på. Sjekk informasjon om din linje.

Er det eksamen og karakterer på skolen?

Nei.

Hvor gammel må man være for å gå på Danvik?

Du må ha fylt 18 år. Gjennomsnittsalderen er 19,2.