Nominert til DokTalent

Danvikelevene Kristin Almvik, Aleksander Dahl og Åsmund Eikenæs er nominert til årets DokTalent-pris, under Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda.

Elsker dokumentarer

Kristin Almvik, som går TV-produksjon på Danvik i år, er spesielt interessert i dokumentarer og helt fra skolestart så hun fram til prosjektet.

– Jeg har alltid elsket dokumentarer og det var litt av grunnen til at jeg startet på Danvik.  Jeg brenner for å fortelle gode historier, sier Kristin.

Til høsten skal hun gå Danviks 2.år, der hun skal være ni måneder i praksis hos Novemberfilm.  Der får hun utvikle sin interesse for dokumentarsjangeren enda mer.

Filmen «Glasshytta» er en tributt til en døende kunst. Hun har besøkt Kari Ulleberg, som er en av de få som fortsatt kan håndverket i vakker glassblåsing.

– Veldig stas

Aleksander Dahl og Åsmund Eikenæs ble superglade da de fikk mailen om at de var nominert. De var også nominert i dokumentar-kategorien og til publikumsprisen under Sogndal filmfestival, men nådde ikke helt opp.

– Det var veldig mange gode filmer med, så det var ingen stor overraskelse at vi ikke vant.  Men det er veldig stas og bli nominert til DokTalent, da. Dokumentarfestivalen i Volda er jo selve ryggraden i norsk dokumentar-produksjon, som er gøy og få være en del av.  Det er moro at de har en egen kategori for ungdom, sier Åsmund.

Jaktet på det spesielle

Guttene, som også går TV-produksjon på Danvik i år, hadde en klar plan for hva de ønsket å lage film om.

– Vi ville finne en ung person med en litt annerledes interesse eller hobby.  Vi forsøkte først Cosplay-miljøet, men fikk ikke napp der. Så søkte vi litt rundt og fant til slutt Ivan, som går viking-linjen på Seljord Folkehøgskole.  Det virket jo spennende, samtidig som vi var rimelig sikre på at vi fikk fine og interessante bilder, sier Aleksander.

I filmen følger de Ivan Haugdal i sin hverdag og får vite mer om hans fascinasjon for vikingkulturen.

I fjor vant danvikeleven, Donya Jabari, DokTalent med sin film «Min Mamma».

Om Danvik henter hjem prisen i år, får vi vite når Dokfilm går av stabelen fra 20. til 24.april 2016.  Du kan lese mer om festivalen her.