Mediefaget i NRK

Det sies at man knapt kan gå i en gang i NRK uten å treffe på danvikinger. Det stemmer kanskje ikke helt, men det er i alle fall tette og gode forbindelser mellom Danvik og NRK! I dag fikk vel 50 mediepraktikanter en fyldig fagdag servert av dyktige NRK-ansatte. Oppdatert kunnskap og trender i medieverdenen var bakteppet for samlingen på Marienlyst i dag.

Patrick da Silva er fotojournalist i NRK (bildet over) og gav mange tips til hvordan man kan jobbe med både teknikk og innholdsproduksjon. Han brukte egne bilder for å fortelle hvordan han hadde løst de ulike oppgavene.

Journalist Øyvind Bye Skille jobber med research/datajournalistikk og var neste foredragsholder. Han fortalte inngående om hvordan de henter ut data for å lage informativ og spennende grafikk i nyhetsarbeidet. Han brukte eksempler fra «Mannen», skipsforliset på Nordmøre og mange andre saker der åpne kilder gjorde sakene mer visuelle og informative.

Natasha Sayer er prosjektleder og produsent for NRKs underholdningskanal 4ETG på YouTube (bildet under). NRK har praktisk talt vært med fra starten på denne plattformen. Hun delte sine erfaringer om alt man må være oppmerksomme på i dette arbeidet.

NRKs nyhetspodkast; Prosjektleder Eva M Leira fortalte om bakgrunnen til den nye nyhetspodcasten «Oppdatert». Hun benyttet anledningen til å teste anslag og valg av innhold på mediepraktikantene fra Danvik.

Mobiljournalist, Gunnar Grønlund (bildet under og øverst), har vært svært lenge i NRK og har erfart at man kan gjøre mye godt journalistisk arbeid med bare mobiltelefon og noen enkle verktøy i tillegg. Han forteller om hvor mye tettere man kommer når utstyret er mindre og ikke står i veien for gode samtaler.