Måtte ofre håret

Innsamlingsaksjonen, 24 timer for India, er inne i sin tolvte time og i lobbyen på Danvik er stemningen fortsatt på topp, selv om noen har måtte strekke seg langt for en god sak.

Til nå har elevene på Radio Live & Podcast samlet inn over 13 000 kroner, med sin 24 timer lange streaming og radiosending. De holder koken og dagen har vært stappfull av morsomme innslag, som både kan høres på radio og live-stream her.

Barberte måne

Formiddagen startet med at tidligere elev og radioprofil, Niklas Baarli, kom på besøk. Han har mye erfaring med innsamlingsaksjoner fra tiden i NRK P3, og ga elevene noen gode tips til hvordan de skal få samlet inn mest mulig penger. Og da radioelev, Fank Remy Skrede Møllen,  lovet å barbere måne hvis de nådde 6000 kroner, var det Niklas som fikk æren av å shave av han håret.

-Det var en sann glede å være med på Danviks sending til inntekt for India! Raus og fin gjeng, som står på for noe større en seg selv, sier Niklas som håper innsamlingsaksjonen på Danvik blir en tradisjon.

-Det er veldig kaldt oppe på toppen. Det går bra, men jeg vet ikke om jeg tør å gå rundt med måne mer enn et par dager, sier en svakt angrende Frank Remy Skrede Møllen.

(Før og etter at Niklas Baarli har gått løs på håret til Frank Remy.)

Se video av hendelsen. 

Prosjektleder, Kristian Broderstad Tysil er også fornøyd.

– Det er jo helt sykt at vi har fått inn så mye penger så fort. Men det er ingen grunn til å stoppe enda, for vi er jo bare halvveis!

Utfordringer i fleng

Underveis i sendingen har radioelevene tatt forskjellige utfordringer, etterhvert som pengene har strømmet inn. Sofie Dyrhol måtte startet showet med å farge håret knallrødt for 500 kr.

-Jeg koser meg med rødt hår. Forandring fryder, sier hun.

Jonas Sandstad måtte smøre seg inn med selvbruning da de nådde 8000 kr. Fabian Daniel Kleven ble sminket og kledd ut som en glamorøs bollywoodstjerne, da 11 000 kroner var samlet inn, og Eivind Sæther har lovet å tatovere Kanal1 på hindi på kroppen sin. Summen for at tatoveringen skal gjennomføres er foreløpig hemmelig.

Ikke bare elevene som ofrer seg

Rektor på Danvik Folkehøgskole, Hege Norøm, gir også bort en ting til auksjon.

– Jeg auksjonerer bort en dag som rektor! Den eleven eller ansatte som byr høyest, kan få sitte i stolen min for en dag og gjennomføre møter og arrangementer som du vil, men også ta ansvaret, forteller Hege, som er svært imponert over det radioelevene på Danvik har fått til i dag. I skrivende stund er det elev på Spilldesign og Grafikk, Christoffer Hansen, som leder den budrunden med 350 kroner.

Alle pengene radioklassen får inn går uavkortet til LIMS, solidaritetsprosjektet Danvik har med en skole i India. LIMS tilbyr undervisning til fattige og vanskeligstilte ungdommer.

Sendingen avsluttes søndag kl.12.00. 

Vil du gi et bidrag så vipps til nr.71383.

Hør sendingen her eller følg livestreamen.