Simen gikk skrivelinja og ble journalist

I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

 

 

Simen Meisdal

Skriv 2010/2011

 

Hvor jobber du nå?

-Jeg jobber som journalist i avisen Trønderbladet i Melhus og Midtre Gauldal i Trøndelag.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre? 

-Jeg utga romanen «Eventyr suger» i 2016, og den er jeg veldig stolt av. Til nå har det kun blitt én bok, men jeg jobber fortsatt mye med ulike bokprosjekter. Ellers har det blitt mye journalistikk når det gjelder skrivingen. Jeg ble ferdig med en bachelorgrad i journalistikk i 2014, og blant annet var jeg den eneste journalisten i Røros-avisen Fjell-Ljom i over fire år. Det ble mye hardt arbeid, og det var veldig gøy. Jeg har også vikariert i NRK, Adressa og Brønnøysunds Avis. Siden november 2018 har jeg jobbet i Trønderbladet.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Jeg videreutviklet min skriving på Danvik, og dette har vært viktig for meg, både når det gjelder romanprosjekter og journalistikk. Danvik var et viktig år, som også ga meg enda mer energi til å fortsette videre med utdanning og jobb.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Når det gjelder bokbransjen; skriv. Det blir ingen bøker uten at du skriver. Hvis hverdagen blir veldig travel, så sett av faste tider til skrivingen. Når det gjelder journalistikken; ta utdanning, skaff erfaring og vær villig til å flytte hvis du ikke får jobb på drømmestedet.

Hva er ditt beste danvikminne?

-Jeg har mange gode minner fra Danvik, men ett av de beste må være da jeg og mine medelever traff regissør Tommy Wiseau, da vi så «The Room» i Los Angeles. Hvis du har sett «The Room», så vet du hvorfor dette møtet var så fantastisk. Hvis du ikke har sett «The Room»; se den sammen med noen gode venner!