Fra radiolinje-elev til programleder i NRK

I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

 

 

Martin Holmen

Radio live og podcast 2012/2013

 

Hvor jobber du nå?

-Nå jobber jeg som programleder i NRK. Hver morgen vekker jeg Norge i Endelig morgen på NRK MP3. Samtidig har jeg ofte små og store prosjekter som går over i hverandre. Nå for tiden er det Klassequizen og noe opptak for Newton.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre? 

-Jeg fikk praksisplass i radiokanalen P4 og angrer ikke ett sekund. Jeg fikk prøve meg i alle roller og fikk gjøre mye sprell.  Etter praksis fortsatte jeg å jobbe i P4, samtidig som jeg tok journalistutdanning på Oslo Met. (Tidligere Høyskolen i Oslo og Akershus). Da jeg gikk andre året i utdanningen ringte NRK, også har det bare ballet på seg etter det.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Masse! Jeg lærte veldig mye og vi fikk lov til å prøve og feile. Ja, vi rota det til noen ganger.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Gi det en sjanse! Ikke stress på veien – prøv å ha det så artig som mulig. Da blir produktet også bedre. Og sist, men ikke minst: ta vare på folka du møter på veien. Ingen liker drittsekker.

Hva er ditt beste danvikminne?

-Det må være turen til USA og alle kveldene jeg hadde sammen med venner i radiostudioet. Flere av de jeg gikk med på Danvik er fortsatt mine beste venner.