Lena fikk jobb i Monster etter Danvik

I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

 

Lena Eriksen Fjellstad

Skuespill for scene og film 2017/2018

 

Hvor jobber du nå?

-I mars begynner jeg som koordinator i Monster og skal jobbe som det frem til sommeren. Per dags dato er jeg arbeidsledig, men har nylig blitt ferdig i jobben min som teknisk etterarbeidskoordinator, også det på Monster.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre? 

-Jeg var først praktikant hos Monster. I hovedsak på 4-stjerners middag, men jeg fikk også muligheten til å hjelpe til på andre produksjoner. Etter praksisåret startet jeg på en bachelor i Film & TV ved Høyskolen Kristiania, men valgte å avslutte studiet etter det første året, for å jobbe fulltid i bransjen som jeg er så glad i. Jeg har fortsatt å jobbe hos Monster, der jeg har vært «potet» på 3 sesonger av 4-stjerners middag, både heltid og deltid. Stillingene mine har vært produksjonsassistent, arkivansvarlig, taxisjåfør, koordinator, teknisk etterarbeidskoordinator og logger. I tillegg til jobb i Monster har jeg fått jobbet i produksjonsselskapet Montreux Film & Fjernsyn, samt hjulpet til på diverse kortfilmer og vært medprodusent på en kortfilm.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Danvik har betydd alt! Uten Danvik og mediepraksisåret hadde jeg definitivt ikke vært her jeg er i dag. Den gode ordningen Danvik har med så mange produksjonsselskaper gjorde det mulig for meg, og flere andre, å faktisk få en fot innenfor i bransjen. Min opplevelse er at med 9 måneders praksis får man mye verdifull erfaring, og man knytter gode kontakter som er gull verdt for videre jobb i bransjen.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Vær et ja-menneske! Har du muligheten til å bli med på noe, så bli med! Og ikke vær redd for å stille spørsmål. Alle har en gang vært ny. Vær med på det sosiale og bli kjent med folk. Du kommer garantert til å møte folk igjen ved en senere anledning.

Hva er ditt beste danvikminne? 

-Det må nok bli USA-turen og da vi satte opp Prosessen med skuespillerklassen. Og vennskapene, opplevelsene og alle de små øyeblikkene er noe jeg ser tilbake på med et smil.