Lager YouTube-videoene til Alan Walker

Tidligere Danvikelev, Mohammed Sarmadawy, er mannen bak de populære videoene til Alan Walker.

Danvik har et spesielt sted i hjertet mitt

Onsdag denne uken skrev VG at den norske artisten Alan Walker har nådd 20 millioner abonnenter på sin YouTube-kanal. I følge avisen har kun 19 andre artister i verden flere følgere på videoplattformen. Personen som lager vloggene til artisten, Mohammed Sarmadawy, startet sin karriere på Danvik Folkehøgskole og har siden banet seg vei i bransjen, uten videre utdanning.

-Danvik har absolutt bidratt på veien videre i karrieren min. Alt i livet har bidratt til det, men Danvik har et spesielt sted i hjertet mitt, sier den blide vestlendingen som gikk på filmlinjen på Danvik Folkehøgskole i 2012/2013.

-Året på Danvik formet meg som person. Både hvordan man blir kjent med mennesker og mennesketyper og all kunnskapen du kunne tilegne deg. Jeg fikk all mulighet til å utvikle meg med andre likesinnede og gjøre produksjoner jeg ellers kanskje ville vært redd for å ta initiativ til selv, forteller Mohammed.

Mohammed Sarmadawy (øverst) i aksjon på Alan Walker-konsert. Foto: Pax Engström

Drømmen i oppfyllelse

For fem år siden, da Mohammed var folkehøgskoleelev, gikk han offensivt ut og uttalte at hans store drøm var å lage musikkvideoer for artister. Den drømmen har for lengst gått i oppfyllelse. Han har gjort musikkvideoer for blant annet Sandra Lyng, Sonny Alven og Paperboys, og som for mange andre i denne bransjen ble kontaktene gull verdt for Mohammed.

-Jeg har laget en del musikkvideoer for managementet til Alan Walker fra jeg var 19-20 år. Nå, fire år senere ringte de meg og spurte om det kunne være interessant for meg å lage Youtube-videoer for selveste Walker, noe han ikke kunne si nei til.

-Det er helt vilt! Jeg har jobbet, og jobber fortsatt dag ut og dag inn for å få muligheter som denne. Man kan ikke annet enn å være ydmyk, sette pris på muligheten, fokusere på å gjøre jobben så godt man kan og tilegne seg mer og mer kunnskap.

2.året er unikt

Danvik Folkehøgskole tilbyr et 2.år, der elevene, via søknadsprosess og intervjurunder, kan få jobbe ni måneder i en av landets ledende mediebedrifter. Sarmadawy var en av de 30-40 som fikk praksisplass og jobbet som praktikant hos Hummelfilm og branding-selskapet Myreze.

-Jeg kom inn i den norske filmverdenen på en veldig lett måte. Personlig valgte jeg et lite selskap, slik at jeg ble en ressurs for selskapet og ikke bare en ekstra person. Jeg fikk mulighet til å utvikle og utfordre meg selv i praksisåret og har fått mye igjen for det både når det gjelder mitt kontaktnettverk, kunnskapsmessig og på vennskapsplan.

Her får du en smakebit på noe av arbeidet til Mohammed:

Sett milliarder av ganger

Siden har Mohammed Sarmadawy fått jobb som regissør for selskapet Go Electra, som også har L.A-baserte Hallgrim Haug og Katie Hetland i staben. Han har nå pause fra denne jobben for å lage vloggene til Alan Walker på sitt enkeltpersonforetak.

I skrivende stund er videoene til artisten til sammen sett over 4 milliarder ganger. Mohammed, som har fulgt artisten tett de siste månedene, gjør både foto, regi og klipp selv.

-Ja jeg gjør det meste selv, mens jeg er på farta. Teksting, grafikk og fargekorrigering har jeg ikke tid til å gjøre selv mens jeg er på tur, så siste klipp sendes til managementet som legger siste finish på verket, forteller han.

Her er en av videoene Mohammed har laget for Alan Walker:

Flere prosjekter på gang

Akkurat nå har Sarmadawy nok av arbeid for artisten, men forteller at han stadig har nye prosjekter på gang. Hva det innebærer kan han ikke si mer om nå. Danvik Folkehøgskole ønsker lykke til og venter spent på nye oppdateringer fra Mohammed.