Kreativt på Foto og SoMe

Digital collage og Gravity; De siste ukene har Foto og SoMe jobbet intenst med Photoshop. I den sammenheng har de hatt to korte oppgaver; De har laget digital collage, og de har utfordret tyngdekraften i oppgaven Gravity.

For å bli god til å skape bilder i Photoshop kreves nøyaktighet, tålmodighet og mye øvelse. En må gjøre en grundig jobb når man fotograferer, slik at en får en lettere jobb når bildene skal settes sammen. Det viktigste er likevel å være kreativ og utforskende, og det kan en se på arbeidene at elevene har vært.

Malin Skagen Rotnes, en av elevene på Foto og SoMe brukte ti ulike bilder da hun satte sammen sin collage. I collagen har ho skapt et nydelig univers med friske farger og mange spennende elementer, blant annet et selvportrett.

–  Jeg synes det var utfordrende å finne bildene jeg ønsket å bruke, mens selve ideen kom nesten med en gang vi fikk høre oppgaven, forteller Malin. Hun legger til at hun syns det var nyttig å lære om hvordan man kan finne bilder på nettet som man har lov å bruke uten å bryte rettighetene på bildet. I oppgaven var det krav om å bruke minst et eget fotografi, men ellers kunne en bruke bilder fra nettet.

I tillegg til å lage collage skulle elevene lage en kort video til Instagram Reels eller Tiktok. Videoen skulle vise prosessen eller produktet. Malin har aldri hatt TikTok, men lastet ned appen i forbindelse med oppgaven. Videoen hennes har fått nærmere 650 visninger!

Dette er eksempel på hvordan vi jobber med kombinasjonen foto og sosiale medier på linja Foto og SoMe. Elevene lærer hva som er spesifikt for de ulike sosiale mediene, hvordan man bygger opp og jobber med en kanal eller profil og det er mye fokus på hvordan man som fotograf kan utnytte sosiale medier til å nå frem.

– Jeg synes at kombinasjonen av Foto og SoMe er veldig bra! Vi lærer å lage materiale som vi kan bruke for seg selv, men som også passer eller når ut i sosiale medier.

Malin har fått praksis-plass i NRK P3 sin nettredaksjon gjennom Danviks mediepraksis-ordning. Kunnskapen Malin har fått gjennom et år på Foto og SoMe vil være veldig nyttig det neste året. På spørsmålet om hvorfor en bør gå Foto og SoMe på Danvik svarer Malin:

– Man burde velge Foto og SoMe linja på Danvik Folkehøgskole, fordi her er alle oppgavene veldig varierte. Du får utfordret og utviklet deg på mange måter! Man blir tryggere på seg selv, og får supergod hjelp av lærer Lene når man trenger det. I tillegg er det spennende med foredrag, noe vi har hatt av både NRK og Kristine Ullebø for å nevne noen. Så om du er interessert i Foto, SoMe, eller bare har lyst på et fint og innholdsrikt år, velg Foto og SoMe, du kommer ikke til å angre.

Digital Collage

Gravity

Les mer om Fotolinjen vår her

Og her finner du våre «beste» bilder