Kanal 1 er 10 år

Danvik folkehøgskole har en helt egen radio som fortsatt sender på det gamle FM-båndet, men de er selvsagt også på web! Fredag feiret vi radioens ti fantastiske år med fest i Danvik Arena. Mange kjendiser fra radio-Norge sendte sine VB-hilsener til markeringen. Radioelevene fylte hele festen med selvprodusert underholdning og annet innhold fra begynnelse til slutt. Det er bare Danvik folkehøgskole som har sin egen radiokanal, den sender hele 30 timer i uka og gir elevene svært mye praksis i løpet av et skoleår.

Selv om ti år ikke er lenge i et historisk perspektiv, har det skjedd mye i medieverdenen i perioden. Podcast har løftet mediet til nye høyder. Som såkalt «sekundærmedia» har Radio vist seg å være ekstremt holdbart. Dette står i sterk kontrast til f.eks. lineær-TV, papiraviser og andre tradisjonelle medier.

I vår radiohistorie er det viktigste som har skjedd at entreprenøren og radiolærer Tor Coward brakte konsesjonen i havn for ti år siden. Tor er dessverre ikke blant oss lengre. Æresprisen fra kanalen og radioklassen ble overlevert under festarrangementet til hans kone Åse Coward (bildet øverst). Tore Seierstad (t.h. i samme bildet) var rektoren som på denne tiden la alt til rette for at alt ble realisert. Vi som var til stede under jubileet fikk også med oss kakefesten i matsalen etterpå. Den varte like lenge (og for mange enda mye lengre) enn selve markeringen i Arena.

Radiolærer Gro Sivertsen Meinseth (midten) blir intervjuet av Ingrid Heier Jorstad under jubileet.

Dans: Radio-elevene laget en egen dans til de ti største hit-låtene som Kanal 1 har spilt de ti siste årene.

Vil du lese (og har abonnement) på Drammens Tidende må du gjerne lese denne artikkelen