Kamp i Danvik Arena

–  Tom Cruise spiller de fleste actionscenene sine selv, hva skjer hvis du ødelegger ansiktet hans? Vi hører en munter latter i Danvik Arena … –  «For å si det slik – vi tror ikke du blir så populær på det filmsettet!», supplerer Huw Williams H. Reynolds fra Stage Combat Norway.

Mandag fikk skuespill-elevene et innblikk i de grunnleggende prinsippene i scenekamp-faget, de fikk også prøve seg som aktører i en koreografert kampscene. Målsetningen vil alltid være at koreografien skal se smertefullt ekte ut, på enten en scene, eller på lerretet samtidig som skuespillernes sikkerhet står i høysetet.  I tillegg til god fysisk trening oppøver scenekamp kroppskontroll, presisjon og nøyaktighet. Fokus og kontrollert partnerkontakt er nødvendig, samtidig som det er en skuespillerteknisk utfordring å formidle organiske reaksjoner og innlevelse.

Elevene på Skuespill for Scene og Film hadde altså besøk av den anerkjente scenekampinstruktøren Huw Williams H. Reynolds. Med seg hadde han de to instruktørlærlingene Ørjan Steinsvik og Helene Martinsen. Elevene fant workshopen interessant, utfordrende og morsom. Det ble mange lekeslåsskamper på gårdsplassen og i lobbyen utover kvelden – uten at vi måtte hente fram førstehjelpsskrinet!