Julestemningen på topp

På lørdag var matsalen på Danvik Folkehøgskole igjen forvandlet til et stort hobbyrom, med over 100 elever og lærere samlet rundt bordene til årets juleverksted.

Mathias Fredriksen viser frem en av dagens kreasjoner. Foto: Gro Sivertsen Meinseth.

Tomme syltetøyglass, pakkedisk, papirstjerner, pappengler, gløgg og pepperkaker i skjønn forening, mens «Hey Ho» og radioklassens julesendinger strømmet over anlegget. Julestemningen begynner å synke inn på Danvik.

-Jeg har malt syltetøyglass og det var så koselig stemning rundt bordet, forteller Celine Bjørkeli som synes gløggen smakte spesielt godt i dag.

Mathias Fredriksen (bildet over) lagde julestjerne i papir.

-Vi har lang tradisjon med juleverksted hjemme og det er så hyggelig at alle på Danvik samles og lager ting sammen. Nå gleder jeg meg til å ta med pynten hjem til jul.

 

Bjørn Philip Johanssen brukte lørdagen på å lage julekuler til moren sin.

-Jeg savner mamma litt og nå gleder jeg meg til å komme hjem til henne til jul.

-Dette var skikkelig koselig! Og det er så fint for oss studenter som ikke har så mye penger å kunne lage hjemmelagde julegaver, sier Even Esperø Nybakken (til venstre) som får god hjelp av medelever til å pakke inn gaver.

Anna Margarita Schille prøvde seg på papir-julestjerne for første gang. Hun forteller at hun ikke har vært på juleverksted på veldig mange år.

-Det var moro med juleverksted igjen! Det har jeg ikke vært på siden barneskolen. Jeg er fornøyd! Denne skal få henge her i matsalen, sier hun og titter ned på den ferdige papir-stjerna.

Lærer på Spilldesign og Grafikk, Nils Anderssen, rigget opp 3D-printere og egendesignet 3D-julepynt blir til.

Se flere bilder fra juleverkstedet under.