Jobbet under skisprinten

Tre elever fra TV-produksjonsklassen jobbet i dag under World cup sprint i Drammen.

Tirsdag 12.mars ble skisprinten i Drammen arrangert for 16.gang. Hele verdenseliten i langrenn var samlet, gatene var fulle av tilskuere og det ble nok en gang folkefest i sentrum av Drammen.

Viktig del av produksjonen

TV-produksjonselevene på Danvik Folkehøgskole, Joakim Blyverket, Kamilla Amlien og Ingrid Aarre, hadde viktige oppgaver under arrangementet. På oppdrag fra arrangøren hadde de som oppgaver å serve skisprintens kanaler på sosiale medier, ta stillbilder av folkelivet samt lage flere videoinnslag til storskjermen på selve stadion.

(Elevene i aksjon i intervjusonen)

De tre hadde hektiske timer der de måtte jobbe raskt med å intervjue både løpere, tilskuere og folk som arbeidet som frivillige, for så å klippe dette sammen til videoinnslag som ble vist på storskjermen.  Ingrid, som fikk prøve seg som sportsreporter, syntes det veldig artig.

-Ja, dette var kjempegøy.  Dagen har gått kjempefort og vi måtte levere på kort tid. Jeg gikk idrettsfag på videregående og er interessert i sport, så det var moro å få intervjue noen utøvere også, sier hun.

(Rådhuset i Drammen ble brukt som klipperom)

Elevene var gull verdt

Bilderegi for selve storskjermproduksjonen, Kine Peplar, er storfornøyd med innsatsen til Danvikelevene.

-Det var gull verdt å ha dem med på laget. Selv har jeg ikke mulighet til å gå fra «bua» underveis i produksjonen, så ved deres hjelp fikk vi hele tiden ferske videoer å vise på storskjermen, samtidig som de leverte bildekarusell fra bilder publikum hadde tagget på Instagram. De jobbet raskt og bidro masse til at produksjonen ble så bra som den ble, forteller Peplar.

Sportslig så ble det en helnorsk jubeldag. Maiken Caspersen Falla vant kvinneklassen mens Johannes Høsflot Klæbo lekte seg til seier i herreklassen.