Jakob: Jeg får utforsket min stil!

Første semester på filmlinjen på Danvik avrundes med «midtfilm»-produksjon, som er et av de to hovedprosjektene vi har på linjen. I midtfilmprosjektet utfordres elevene til å fortelle en historie uten hjelp av dialog. Dette er en svært utfordrende oppgave som virkelig setter det visuelle fortellergrepet på prøve. Gjennom en grundig utviklingsprosess skal et kortfilmmanus utarbeides, produksjonen forberedes og opptak gjennomføres. Filmene bearbeides ved klippebordet helt frem mot jul hvor filmene til slutt presenteres på det store lerretet i KinoCity i Drammen.

En av de syv regissørene som satt i førersete for årets midtfilmer var Jakob Skrede Langedal. – Det mest lærerike med prosessen var å få jobbe mer fokusert med regirollen. Tidligere har jeg vært både foto, regi og produsent på egne kortfilmer. Denne gangen fikk jeg muligheten til å kun fokusere på regiarbeidet, og det var utrolig deilig bedyrer han.

For kortfilmen «Beyond White» ønsket Jakob å eksperimentere og utforske egen stil. Så hva var det mest utfordrende denne gangen, når man skal sette sammen en film helt fra idéstadiet frem til ferdig klippet film? – Det mest utfordrende med prosjektet var preproduksjonen. Vi brukte altfor lang tid på å finne location, som resulterte i at vi måtte utsette filmingen. Når vi først hadde funnet en location vi kunne bruke, så brukte vi fire dager på å filme, og når vi var ferdig med å filme hadde vi bare en uke på oss til å klippe filmen.

Straks over nyttår starter arbeidet på filmlinjen med det vi kaller «Sluttfilm». Dersom du ønsker å se tidligere produksjoner kan du søke oss opp på YouTube.