I FULL SVING PÅ THE GATHERING

Fire elever fra TV-produksjonslinjen på Danvik Folkehøgskole brukte påskeferien sin på å jobbe på The Gathering (TG). De var alle i kameracrewet som sørget for livestream på TGs egne nettsider, samt nrk.no og VGTV.

Sondre og Patrick under opprigg. (Foto: Ivar Gjessing)

Landets største

The Gathering er Norges største LAN-party og det nest største av sitt slag i verden. Hver påske inntar rundt 5000 ungdom Vikingskipet for å spille data, og totalt jobber det 400 frivillige for å få gjennomført arrangementet. Danvikelevene er intet unntak. TV-elevene Sondre Jacobsen, Magnus Torset, Patrick Williamson og Henriette Friis er ikke i tvil om at det er verdt å bruke fritiden og ferien sin på jobb.

– Nei, det er utrolig lærerikt å få være med på et så stort arrangement som TG, sier Sondre, som er med for andre året på rad. Jeg er ikke så veldig interessert i dataspill selv, men min lidenskap er foto . Derfor er det supert å få arbeidserfaring samtidig som jeg har det gøy på jobb.   Det er helt klart verdt det når jeg står på foto og hører regi på øret rope av begeistring, når jeg sveiper krana over publikum, legger han til.

Sondre Jacobsen i aksjon med kamerakranen (Foto: Ivar Gjessing)

 

– En unik mulighet

Danvikelevene var alle i Event:BroadcastUnit og jobbet med profesjonelt kamerautstyr. Mediatec leverte deres største OB-buss, HD14, som blant annet brukes på ”I kveld med Ylvis” og store fotballkamper. Sondre, Patrick og Magnus var alle fotografer, mens Henriette byttet mellom bilderegi, grafikkavvikling og bildemiks.

– Det er utrolig gøy og en unik mulighet å få være med på en så stor og profesjonell produksjon, sier Patrick.   Utstyret er ikke veldig ulikt det vi har på Danvik, bortsett fra at Danvik ikke har noen OB-buss, på TG var alt mye nyere og i en helt annen skala. Men arbeidsprosessen er for så vidt lik den vi er vant med fra Danvik.

Henriette Friis, som var regi blir intervjuet. (Foto: Skjermdump) 

 

Frister til gjentagelse

De fire var med på å produsere åpningsshowet, talkshowene ”Godslig TG-aften” og ”God morgen TG!”. I tillegg dekket de foredrag, e-sportkamper, prisutdelinger og konserter med artister som Lemaitre, AlunaGeorge, Broiler og DaTweekaz.  Alt ble streamet direkte.

– Ga det mersmak?

– Ja, helt klart, avslutter Patrick og Sondre, som allerede har bestemt seg for å søke på jobben igjen neste år.

Sondre på håndholdt kamera og Magnus som kameraassistent. (Foto: Henriette Friis)