Helen Mirren på Berlinalen

Dag 3 på Berlinalen: Møte med mennesker i bransjen er alltid mest sentralt når Danvik er på sine studieturer. I dag er det Helen Mirren (bildet over og under) som kanskje har gjort størst inntrykk på «Berlinale Talents». Men, vi har også sett premieren på den italienske/sveitsiske filmen «Favolacce» (Bad Tales) som vi tror har muligheten til å ta med seg en «bjørn» hjem. Etterpå har vi fått være med på en eksklusiv runde i «European Film Marked» (EFM) hvor filmene blir omsatt til kino- og TV-markedet. Dette arrangementet er forbeholdt salgsapparatet, men Danvik har gode kontakter og fått ordnet visninger her i mange år.

Intervjuet med Helen Mirren på Berlinalen gjorde inntrykk. Det er rikt å få oppleve at en skuespiller av dette formatet formidler faget sitt i dybden, samspillet mellom proffene, og begeistre sitt publikum. Hvordan fikk hun rollen som The Queen? I kveld fortalte hun at regissøren for «De mistenkte» hadde lagt merke til at hun brukte mye tid å bli kjent med staben før produksjonen, og at måten de hilste på henne var som om det var dronningen selv. – Og at hun faktisk også lignet dronningen! Mirren fortalte selvsagt mye annet fra sin karriere gjennom 55 år, men det mest rørende var fortellingene om hvordan hun endret kvinnerollen og holdningene til ulike etnisiteter fra manus og frem til ferdig film.

Mye materiell å studere på EFM

Regissør på «Heimebane», Arild Andresen har med seg TV-serien sin og har allerede solgt den til mange TV-kanaler her på EFM , han forteller om prosessen til Danvik-elevene.

Det mangler ikke på kreative salgsplakater på EFM: Her parodierer Simen Magnus Bakken og Emrik Söderström Sager den tyske ungdomsfilmen «Takeover» som er i postproduksjon