FRA DANVIK TIL REGI PÅ FARMEN

Tidligere danvikelev, Marius Hagen(26) har fått regijobb på neste sesong av TV2-programmet Farmen.

Fra Danvik og rett ut i jobb

Marius gikk TV-produksjonslinjen på Danvik Folkehøgskole i 2012/13 og tok 2.året i praksis hos Strix Televisjon, som er selskapet som produserer Farmen for TV2. Han startet på kontoret i farmen-redaksjonen, men ønsket seg mer ut i felten.

– Jeg fant ut at jeg likte meg mer der det skjedde, så jeg gikk over til å bli produksjonsassistent ute på gården i løpet av den sesongen, forteller 26-åringen. Da opptakene var ferdig, ble jeg satt til å logge. Jeg sa i fra om at jeg heller ønsket å prøve meg på casting, og dermed fikk jeg lov til å bli med som castingassistent på Sinnasnekkeren og etter hvert prod.ass. på opptakene til samme program.

Marius er en gutt som tar mye initiativ selv, og mot slutten av praksisåret spurte han pent om å få være med som castingassistent på Farmen 2014, noe han fikk positivt svar på. I mai 2014 var 2.året ved Danvik over, men Marius sto da med sin første TV-kontrakt i hånden, som produksjonsassistent med noe deltakeransvar på farmen-gården.

Foto: Alex Iversen TV2

 

Stiger i gradene

Etter sin andre sesong med det populære programmet, fikk han jobb som rekvisittassistent på Alt er Lov, et gameshow med Solveig Kloppen, han ble også med på enda en sesong av Farmen, men denne gangen satte han ett krav.

– Da de ringte og spurte om jeg ville bli med på en ny runde, sa jeg ja, men at jeg ønsket å være caster. Jeg hadde jo fått vist meg fram i to sesonger tidligere, og for først gang i karrieren steg jeg i gradene. Jeg fikk også i oppdrag å lete etter farmengården 2015, og reiste land og strand rundt for å finne den perfekte gården. Da castingprosessen gikk mot slutten, fant jeg ut at Superoppusserne trengte castere, så dermed hoppet jeg på dette og avlyste også sommerferien min. Som ny og fersk i denne bransjen, må man ta de mulighetene man får i starten, sier Hagen.

Han ble også med på opptakene av Farmen 2015, nok en gang som prod.ass og deltageransvarlig, men denne gangen brukte han mye ekstra tid og ressurser på å følge regi rundt på gården, for å lære mest mulig av hvordan de jobbet.

Kontakter, kontakter, kontakter

Midt i farmen-jobbingen, fikk Marius nok et jobbtilbud. Produsenten Hagen jobbet for spurte om han ønsket å bli med over til Fremantlemedia og jobbe med Idol, etter at farmen-opptakene var ferdig.

– Jeg var i ekstase og kunne ikke tro at jeg var sikret jobb så langt frem i tid. Dagen etter siste dag på Farmen, begynte jeg på Idol. Først som castingassistent og gjorde i tillegg typiske prod.ass.-jobber som å kjøre bil og hjelpe til der det var behov for det.

Da auditionturneen var godt i gang fikk han etter hvert prøve seg på regi, noe han bestod med glans og som ga mersmak.

Foto: Alex Iversen TV2

 

Tilbake der det startet

Nå er Marius Hagen tilbake hos Strix, der han for tre år siden startet i praksis.   Han har akkurat fått vite at han skal være med på sin fjerde sesong av Farmen, men denne gangen som regi.

– Det er ganske skummelt å tenke på, men mest av alt sykt gøy. Jeg har gjort alle mulige oppgaver på gården, fra å plukke opp kumøkk til å bygge kulisser, men nå skal jeg altså være med på å forme innholdet, og det uten annen utdanning enn Danvik.

– Danvik har betydd alt

Marius sier han begynte på Danvik Folkehøgskole med ett mål; å komme seg ut i praksis i en mediebedrift via 2.året.

– 2.året har virkelig betydd alt for karrieren min og er det beste valget jeg noen gang har tatt.

Jeg hadde heller ikke forventet at 1.året skulle gi meg så mange nye venner, så det var en uventet superbonus, sier Hagen fornøyd.

– Har du et godt råd til de der ute som drømmer om en jobb i mediebransjen?

– Det må være å ta alle jobber med et smil. Du kommer sykt langt med en ja-holdning. Samtidig må du ikke være redd for å si hva og hvor du vil. Ingen kommer til å slippe deg frem, med mindre du spør om det, avslutter han.

– 2.året på Danvik har virkelig betydd alt for karrieren min og er det beste valget jeg noen gang har tatt.

Marius Hagen, elev TV-produksjon 2012/13