Fra Danvik til programlederjobb

Selma Ibrahim, som gikk skuespillerteknikk på Danvik Folkehøgskole, har fått jobb som programleder i Supernytt på NRK.

Skulle ta et friår

I 2015 begynte Selma Ibrahim på Danvik Folkehøgskole.  Hun skulle ta et år fri fra eksamenspress og dyrke hobbyen sin som skuespiller.  Hun ante ikke at året skulle bli veien inn i en TV-karriere.  For etter folkehøgskoleåret søkte Selma på danviks 2.år, der hun fikk være ni måneder i praksis i Supernytt.

I mai i år avsluttet hun sin praksisperiode, og det med et jobbtilbud i hånda.  Som journalist og programleder på selveste statskanalen.

-Det er sykt! Jeg hadde aldri forventet å få jobb videre.  Da 2.året nærmet seg slutten søkte jeg studier, fordi jeg ikke hadde drømt om et tilbud som dette, sier 22-åringen.

(Selma Ibrahim i aksjon på Danvik Folkehøgskole)

 

Usikker og nervøs

Supernytt er NRKs nyheter for barn mellom 8 og 12 år og det var en svært redd og usikker jente som møtte opp på NRKs kontorer i august i fjor.

-Jeg hadde masse prestasjonsangst og visste faktisk ikke helt om jeg kom til å klare å gjennomføre praksisåret.  Jeg var redd og hadde lite selvtillit.  Derfor er det ekstra gøy å være der jeg er nå, forteller hun.

«En fantastisk mulighet»

Nå er Ibrahim ansatt som journalist og programleder i Supernytt.  Akkurat nå er hun alene om programlederjobben, men kanalen er på jakt etter en programleder til, slik at Ibrahim blir å se på skjermen annenhver uke.

– Det var absolutt ikke dette jeg så for meg da jeg søkte på Danvik Folkehøgskole.  Jeg visste faktisk ikke at de hadde et slikt 2.år. Jeg er håper flere får vite om praksisordningen og den sinnsyke muligheten man kan få. Dette er fantastisk og jeg er super takknemlig og kan takke Danvik for å ha kommet dit jeg er i dag, avslutter hun.

Her kan du se Selma Ibrahim som programleder.