Fra Danvik til drømmejobben

At Danvik folkehøyskole er et unikt springbrett inn i mediebransjen,  får vi stadig erfare. Sånn som på torsdag denne uken, da radioklassen var i Oslo og besøkte flere forskjellige radiokanaler.

Turen er en av flere i løpet av skoleåret og hensikten er at radioelevene skal få et innblikk i hvordan de forskjellige radiokanalene jobber og også bli kjent med de som jobber i bransjen. «Disse turene hvor vi besøker bedriftene gir meg virkelig motivasjon til å jobbe videre med radio for vi møter mange folk som begynte karrieren sin på Danvik!» sier radioelev, Sofie Kårstad, som synes det er gøy å se at Danviks praksisår funker. Klassevenninne, Tiril G. Pettersen er enig. «Jeg føler meg rett og slett foret med håp etter en sånn dag. For vi har sett at det er realistisk å få en fot innenfor bransjen, og kanskje til og med fast jobb, rett etter Danvik.»

Radiolinja besøker alle de store radiokanalene i løpet av året og på torsdag gikk turen til P4, NRJ og Radio Metro. Hos NRJ fikk de møte de populære programlederne Marte, Mattis og Stian etter at de var ferdig med dagens jobb i Morgenshowet på NRJ. Stian gikk selv på Danvik i 2006/07 og tok deretter praksisåret. «Og på den siste arbeidsdagen min før sommeren,  fikk jeg faktisk fast jobb her i NRJ, og siden har jeg blitt her!» Smiler den blide programlederen.

Aasmund S. Nordgaard er radioelev i år og han er nok over gjennomsnittet interessert i radiohistorie og hva som skjedde da vi gikk over til DAB, ifølge han selv. Og da den ivrige radioeleven kom til Radio Metro ble han litt starstruck!  «På Metro møtte vi jo radiolegenden og nylig avtroppende sjefen, Svein Larsen, som er spesielt kjent for å være en FM-forkjemper. Siden jeg var 12 år har jeg drømt om å jobbe med radio og det var skikkelig stas å få komme inn på kontoret til den gamle sjefen og diskutere litt radiopolitikk!»

På Radio Metro møtte elevene også Johannes Ølfernes som er produsent og programleder for Metros morgenprogram. Han gikk på Danvik i 2016/17 og gjorde som flere andre; tok mediepraksisåret på Danvik, jobbet beinhardt og fikk fast jobb etterpå. I tillegg til Johannes er så mye som halvparten av redaksjonen på Metro tidligere Danvikelever!

Mediepraksis og 2. året:

Etter et år på Danvik har du muligheten til å søke deg inn på 2. året og mediepraksis, som gir deg en unik mulighet til å få et innblikk og en tidlig karriere i mediebransjen. Danvik har et stort nettverk av samarbeidspartnere som ønsker praktikanter i radio-, film- og TV-selskaper og andre multimediehus.        

Drømmer du om å jobbe i radio? Sjekk ut linja vår, Radio Live & Podcast her da vel: https://danvikfhs.no/fagene/radio-og-lydproduksjon

 

Radio-elever på storbytur, fra v: Julia G. Hovdenak, Kristoffer O. Antonsen, Thia Dahl, Tiril G. Pettersen og Sofie Kårstad.

Avtroppende sjef på Metro, Svein Larsen, og radioelev på Danvik, Aasmund S. Nordgaard.

Programledere i NRJ, Marte Bratberg, Mattis Mjåset og tidligere Danvikelev, Stian Røste.

Marte Bratberg og Stian Røste i NRJ gir unge og lovende radioelever fra Danvik noen gode råd på veien.

 

Johannes Ølfernes (liggende foran) fikk fast jobb i Radio Metro etter mediepraksisåret på Danvik.