Foto- og manuslinjene i Paris

Sist uke besøkte de tre linjene Foto & YouTube, YouTube & entreprenørskap og Manus & skriveverksted Paris. Målet for turen var mellom annet å besøke den enorme fotoutstillingen Paris Photo. På utstillingen fikk vi se klassiske fotografier av blant annet Sally Mann, Elliott Erwitt, Henri Cartier Bresson, og Robert Frank. Også nyere kunstfotografi som utfordrer sjangeren og sterke fotojournalistiske bilder var å se. En kunne møte kjente fotografer som signerte bøker eller snakket om fotografiene sine.

Paris er på mange måter fotografiets vugge og der finnes nye fotomotiv rundt hvert hushjørne. Både forfattere, videografer og fotografer lot seg inspirere. Elevene fikk ulike foto- og skriveoppgaver, der de fikk øve seg på å se og observere livet i gatene. Gatefotografene elsker Paris og gatefotografiets far, Henri Cartier Bresson, var inspirasjon da fotoelevene fotograferte i Paris sine brusteinslagte gater på jakt etter «The Decisive Moment».

Vi besøkte i tillegg ulike turistattraksjoner, som Eiffeltårnet og Triumfbuen. Vi var også innom ulike områder og parker, der elevene fikk tid til å skrive, filme og fotografere. Å se katedralen Notre Dame, og dens oppbygning etter brannen, var et sterkt syn.

Her kan du se noen av elevene sine bilder.

Foto og YouTube jobber med å utvikle sin egen nett-portefølje, der de skal vise frem sine beste bilder. Trykk inn på denne siden for å se flere bilder fra Paris, og elevenes beste bilder fra dette året så langt.