Danviklærer vant Amandapris

Lærer på spilldesign og grafikk-linja, Ida Bratrud Kielland, vant sist helg Amanda for filmen Elias og Storegaps hemmelighet.

Ved siden av jobben på Danvik Folkehøgskole, jobber Ida som animatør og CG-artist for en rekke selskap innen film- og spillbransjen. I 16 måneder jobbet hun som animatør og 3d-artist på filmen Elias og Storegaps hemmelighet, som sist lørdag vant Amandaprisen for beste barnefilm.

– Det er kjempemorsomt å ha vært med på en prisvinnende film.  Dette er god belønning for hardt arbeid, sier Ida stolt.

Bølgene skapte store utfordringer

Filmen som handler om redningsskøyta Elias, inneholder naturlig nok veldig mange vannscener.  Noe som ble en av de største utfordringene Ida og de andre animatørene støtte på.

– Vi hadde utrolig dårlig tid. Filmen hadde mange karakterer og båter som skulle animeres.  Men bølgene var det vanskeligste, fordi det krever så utrolig mange punkter for at vannet skal se levende ut, forteller Ida.

Med noen få måneder igjen til norgespremieren oppdaget Qvisten animation, at renderingen av vannsimuleringen kom til å ta opp i mot 17 år.  De hadde 150.000 bilder som måtte rendres, og hvert bilde tok en time.

– Vi fikk leid inn skybasert datakraft og lagringskapasitet, og fikk rendretiden ned til et par uker. Det var veldig hektisk, men vi rakk å ferdigstille filmen til premieren, forteller Kielland.

Elias og Storegaps hemmelighet er produsent av Sigurd Slåttebrekk for Animando, regi Simen Alsvik og Will Ashurst