DANVIKDAGENE FORTSETTER

Det er mandag og nest siste dag av Danvikdagene, festivalen der alle skolens linjer viser frem skoleprosjektene sine. I dag er det radio-, spillutvikling- og filmlinjen sin tur, og de byr på spennende og varierte opplevelser på Danvik Folkehøgskole.

EVENTYRLIGE SPILLKONSEPTER

Elevene i spillutviklingklassen har arbeidet hardt de siste to ukene, og resultatet er en serie spill med stor variasjon og høy kvalitet, som resten av skolens elever i dag får teste.

Spillklassen byr på 3d-pattformspill, VR-opplevelser, hvor man slåss mot horder av fiender, flerspiller-spill over nettverk hvor man må forsvare sin base, samt spill satt i fjern fortid, hvor man spiller med et arsenal av magi.  Nivået er høyt og klassen gleder seg til å vise det frem.

 

Bilder fra spillutviklinglinjens spill

 

FILM PÅ STORT LERRET

Klokken 13 i dag går hele skolen, samt spesielt inviterte ned til Kino City i Drammen, for å se på filmlinjens midtfilmer.

Linjen har to hovedprosjekt gjennom året, og midtfilmene sluttføres til jul. Uten dialog mellom filmens karakterer, skal historien utspilles over en tidsbegrenset periode på ett døgn. Kortfilmene, som er på omkring tre minutter hver, skal ha en narrativ fortellerstruktur med en hovedperson og en hovedmotstander med en klar konflikt. Elevene blir utfordret til å tenke visuelt, og må etter beste evne forsøke å formidle historien på en tydelig måte overfor publikum, kun ved hjelp av bilder og lyd.

Alle filmene består av elevene fra filmlinjen, som selv utarbeider idé og manus, planlegger og produserer filmen. Skuespillerne er hentet fra Danviks skuespillerlinje.

T.h. En av årets midtfilmer er laget som animasjonfilm, og handler om jenta Tomine, som dagdrømmer.

T.v. Location rundt omkring i Drammen brukes i filmene. Filmen Synd har gjort opptak i Bragernes kirke.

ÅTTE FORFATTERE ÅTTE BARNEBØKER

Pssst!

Åtte utvalgte forfatterlever leser opp åtte barnebøker i sin helhet. Få med deg årets høydepunkt og forfatterelevenes hovedarbeid fra i høst!

Pssst! Stille! Lytt og bli med inn i åtte genuine barnebok-univers og særegne forfatterstemmer.

 

Samtidig inviterer radioklassen til lytting av radiodokumentarer som de har jobbet hardt og intenst med de siste ukene.

 

Følg også Danvik Folkehøgskole på Facebook og YouTube for å se enda mer av hva våre dyktige elever driver med.