Danvikdagene er i gang

Med direktesendt julesending åpnet TV-produksjonslinjen de såkalte Danvikdagene tirsdag denne uken. I en uke skal alle linjene på skolen vise frem noe av det de har jobbet med i løpet av skoleåret.

Det er tirsdag formiddag og TV-linjens 26 elever jobber på spreng med å gjøre alt klart til årets første direktesending på Danvik Folkehøgskole.  I underkant av fire uker har de jobbet med alt fra idèutvikling, produsert videoinnslag, booket gjester og artister, skrevet manus og rigget og utformet studio med scenografi og teknisk utstyr. Dette for å lage fire direktesendte julesendinger, som produseres i skolens eget flerkamerastudio.

Dagens artist, Daniel Owen, er i gang med sine lydprøver, mens gjesten Halvor Harsem, kjent på YouTube som Kong Halvor, har tatt plass i green room for en brief med gjesteansvarlig Amanda Aalerud og programlederne Rikke Simonsen og Anders Honningdal.

I 30 minutter får skolens elever og ansatte servert et lettbent intervju med Kong Halvor, juleinnslag, julekrim og et musikalsk nummer . Bilderegi Simen Hermansen leder crewet på totalt 15 personer gjennom sendingen og i etterkant er det litt frustrasjon over noen tekniske feil, men alt i alt er lettelsen stor når premieren er over og det meste har gått etter planen.

For et innblikk i hva som foregår bak kameraene, kan du se bakomfilmen under som Jostein Vedvik har laget.

Samarbeid er nøkkelen til et godt resultat

Tonje Solstrand og Eli Dankel er produksjonsledere for prosjektet og har styrt klassen de siste fire ukene.

-Det er veldig gøy og lærerikt å være leder for en slik produksjon, sier Tonje Solstrand.  Jeg har lært at alle jobber forskjellig, spesielt under press, samtidig som jeg føler jeg har blitt bedre kjent med de andre i klassen, forteller hun.

-Det er utrolig mange oppgaver som må gjøres både i forarbeid og under produksjon, og mye som må klaffe for at sendingene skal bli bra.  I den første sendingen skjedde det et par tekniske feil, men det lærte vi mye av og vi håndterte det veldig fint.  Jeg har sett hvor utrolig viktig det er med god kommunikasjon.  Samarbeid er nøkkelen til et bra resultat, sier produksjonslederen.

(Foto: Kristine Oma)

Mer spennende i vente

TV-produksjonsklassen har to sendinger igjen og Solstrand gleder seg også til å se hva de andre linjene skal vise frem.

– Det blir kjempespennende å se hva de andre har laget. Jeg vet at alle har jobbet utrolig hardt den siste tiden, så jeg er sikker på at det blir mye kult.

Torsdag er det åpning av Foto og YouTube sin utstilling «Modus».

Torsdag ettermiddag har skuespillerteknikk premiere på sin oppsetning av Franz Kafkas «Prosessen», som de skal fremføre til sammen fem ganger i skolens eget black boks-teater.

Mandag neste uke skal Radio Live og Podcast, Manus- og Skriverksted og Spilldesign og Grafikk vise og fremføre noe fra sine produksjoner, mens Danvikdagene avsluttes med visning av filmlinjens midtfilmer på Kino City i Drammen.