Danvik realiserer filmidéene dine

Den årlige Amandusfestivalen som i disse dager går av stabelen på Lillehammer trekker ofte Danviks filmelever til nominasjoner, og har opp gjennom årene vunnet flere priser i ulike kategorier.

Korona restriksjonene har gjort at det ble en litt annerledes vri på årets festival som har flyttet over på nett. Likefullt er filmelevene representert med to av sine sluttfilmer, Bingobanden og Én passager mindre.

Sivert Holm inntok registolen når gjengen bak Bingobanden samlet seg for å lage sin action komedie-sluttfilm om to maskerte banditter som planlegger å gjøre tidenes kupp – på den lokale pensjonistbingoen.

Det var fotograf Brynjar Evensen som hadde selve idéen, og presenterte den til meg og produsent Kim-Remi Kjesbu lenge før vi begynte på Danvik, forteller Sivert. Danvik ble den rette arenaen for å utforske prosjektet for trekløveret, som knyttet til seg et stort kobbel av stabsmedlemmer fra filmlinjen.

Danvik var til stor hjelp for å produsere film ettersom man bruker hele året rundt folk med akkurat samme interesser som deg. Om du trenger skuespillere så er det en skuespiller-linje. Om du trenger hjelp bak kamera er det flere med kunnskap om akkurat det. Du har alltid muligheten til å lage noe, eller være med på noe, alt etter ditt eget initiativ. Når man bor med så mange medie-interesserte, lærer man mye av å bare henge med folk, slår det unge regitalentet fast.

Så hva betyr nå en Amandusnominasjon for filmskaperne fra Danvik?

Det er veldig kult! Når man har jobbet med en film såpass lenge, er det utrolig fint å se at folk liker den. Spesielt når det er folk som ikke kjenner oss fra før av, det gir oss et ekstra lag av selvsikkerhet når man eventuelt skal begynne på et nytt prosjekt, bedyrer Sivert, og legger til at filmlinja på Danvik klargjør deg for det du vil møte ute i den virkelige filmbransjen.