Danvik på Kortfilmfestivalen

Norges viktigste kortfilmfestival gikk av stabelen 12. til 16. juni og som vanlig er Danvik med sine filmelever representert under skoleprogrammet. Blant de ti sluttfilmene som elevene produserte i år ble kortfilmen Farvel plukket ut til å representere filmlinjen under årets festival.

Regissør og manusforfatter Andreas Stilloff Hovde presenterte sluttfilmen sin, sammen med en innledning om skolens arbeid med filmlærer Bjørn Erik Pihlmann Sørensen.

Kortfilmfestivalen har gjennom 42 år markert seg til være en viktig møteplass for unge så vel som for etablerte filmskapere og filmmiljø i Norge. Filmlæreren ser etter hvert mange gjengangere av tidligere filmelever på festivalen, som deltakere og etter hvert som etablerte filmskapere i norsk filmbransje.

Det tette båndet mellom Danvik og høyere filmutdanninger gjør våre elever svært ettertraktet, noe som er tydelig i den store andelen filmelever som finner veien til disse utdanningsinstitusjonene. Danvik Folkehøgskole har deltatt på denne felles visningen siden initiativet kom til for fem år siden, og er et samarbeid mellom Kortfilmfestivalen og norske utdanningssteder for film, videokunst og mediefag. Sammen med Danvik, som eneste Folkehøgskole representert, ble filmer fra Westerdals, Høgskolen i Volda, Nordland film- og kunstfagskole, Den norske filmskolen på Lillehammer, Noroff, NTNU, Kunsthøgskolen i Oslo og Høyskolen Kristiania vist i skoleprogrammet.